Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-05-2003
1e persbericht van vrijdag 16 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuige houdt inbreker aan
Een 35-jarige man uit Best heeft donderdagavond rond 22.30 uur op de Kruisakker een inbreker aangehouden. Hij zag dat de man via een zonneluifel een raam op de eerste verdieping van een woning aan de Maalakker binnen ging. Nadat de inbreker weer naar buiten was gekomen hield hij hem aan. De inbreker, een 20-jarige Veldhovenaar, had een playstation en enkele sieraden uit de woning weggenomen. De verdachte is de cel ingegaan voor onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt door na aanrijdingen Op de Patrijsstraat is donderdag om 23.00 uur een 20-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was met zijn auto op de kruising Bilderdijklaan Vestdijk tegen een andere auto gereden. Door de aanrijding was de aangereden auto tegen een andere auto gedrukt. Na de aanrijding reed de verdachte door over de Vestdijk via de Bleekweg naar de Nachtegaallaan. Daar reed hij tegen een auto die voor het verkeerslicht stond te wachten. Hij reed weer verder. Op de Patrijsstraat kon de man aangehouden worden. Hij had gedronken en blies bijna 1,1 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Joy-rider aangehouden
Donderdag om 23.30 uur is op de Edisonstraat een 34-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij reed in een auto die hij zonder toestemming van de eigenaar had meegenomen. Hij bleek ook een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden
Op de Aalsterweg zijn vrijdag om 0.15 uur twee Eindhovenaren van 37 en 39 jaar oud aangehouden. Een getuige zag dat ze zich verdacht ophielden op een parkeerterrein en hij waarschuwde de politie. Deze kon de twee aanhouden bij een winkel. Op het dak van de winkel lagen inbrekerswerktuigen en er was al begonnen een gat in het dak te maken. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietser onder invloed
Op het Stratumseind is vrijdag om 2.20 uur een 25-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. Hij reed met zijn bromfiets over het voetgangersgebied. Daarvoor kreeg hij een bon, maar hij bleek ook gedronken te hebben. Een ademanalyse weigerde hij. Daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.

Eindhoven: Vrouw na beroving aangehouden
Een 45-jarige vrouw zonder vaste woonplaats is vrijdag om 3.25 uur op Neckerspoel aangehouden. Zij en twee mannen zouden op Neckerspoel een 20-jarige man zonder vaste woonplaats van zijn geld en mobiele telefoon hebben beroofd. De vrouw zou voor het slachtoffer voor een slaapplaats zorgen maar opeens kwamen er twee mannen bij en met zijn drieën pakten zij het slachtoffer aan. Zij sloegen en schopten hem. De twee mannen gingen er met de gsm vandoor. De vrouw had de 1150 van het slachtoffer nog in de hand toen de politie haar aanhield. Zij is ingesloten voor onderzoek. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Een 22-jarige Helmondse bromfietser is vrijdag om 1.40 uur betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed over de Mierloseweg en de 2e Haagstraat. In deze laatste straat werd hij aangehouden. Hij blies bijna 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Verdachten bromfietsdiefstal aangehouden Op de Prins Bernhardlaan zijn vrijdag om 5.40 uur een 34-jarige Eindhovenaar en een 32-jarige man uit Geldrop aangehouden. Zij liepen met een bromfiets te sjouwen en toen zij de politie zagen gooiden ze hun voertuig weg. Zij konden niet zeggen van wie de bromfiets was. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Aarle-Rixtel: Automobilist onder invloed
Op de Klokstraat is vrijdag om 2.40 uur een 32-jarige automobilist uit Beek en Donk aangehouden. De verdachte bleek bij controle gedronken te hebben en hij blies een promillage van ruim 2,2. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.