Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 18-2003
Vergadering commissie Grondgebied 8 mei
De commissie Grondgebied vergadert op donderdag 8 mei om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde.

- spreekrecht burgers

- vaststelling van de agenda

- vaststelling verslag vorige commissievergadering d.d. 10 april 2003
- voorstel in verband met de evaluatie Onkruidbeheer openbare ruimte.
- voorstel in verband met de evaluatie beleidsplan Wonen.
- ter kennisneming: Aanpassing concept-bestemmingsplan Centrum.
- rondvraag

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel.(0413)481257

Evenementen

Dodenherdenking zondag 4 mei

Programma dodenherdenking Sint-Oedenrode
Dat doen nabestaanden en overlevenden van oorlogsgeweld. Zij staan echter niet alleen. Steeds meer mensen herdenken op 4 mei slachtoffers van oorlog en geweld en staan even stil voor een wereld zonder geweld of oorlog.
Tel. (0413)481220
Aanvragen bouwvergunning:
M. van de Sande, Heistraat 19, vergroten woonhuis J. van Lieshout, Moereind 6, Best, vergroten woonhuis, Beatrixstraat 49
C. Vorstenbosch, Florisstraat 21, uitbreiding woonhuis G. Smits, Vresselseweg 26 b, uitbreiding opslagloods + overkapping spuitplaats Vresselseweg 29
J. van der Linden, Tartwijck 51, wijzigen doorgang woning M. van de Berk, Vernhout 14, bouw jongveestal met landbouwschuur C. van Gastel, Heerlijkheidsweg 4, bouw opslagloods/machineberging M. van den Broek, Koninginnelaan 88, bouw dakkapel H. Asveld, van Rijckevorsel van Kessellaan 20, uitbreiding woning G. Damen, Koninginnelaan 48, wijziging gevel garage J. Galiart, Lindendijk 22, herbouw 2 bijgebouwen P. Habraken, Stompersstraat 49, vergroten woonhuis + herbouw berging T. Eijkemans, Liempdseweg 12, bouw bedrijfsruimte H. Kluijtmans, Clausstraat 5, aanbouw overkapping A. van Weert, Clausstraat 3, vergroten woning
J. van Lieshout, Moereind 6, Best, sloop aanbouw woonhuis, Beatrixstraat 49
M. van de Berk, Vernhout 14, sloop varkensstallen A. van de Wijdeven, Bus 9, sloop bijgebouwen
Tel. (0413)481340
Uitbreiding berging Hoogakkerpad
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van een berging/stal aan het adres Hoogakkerpad 1 v.r.v. dhr. J. Verschuren.

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied 1997.
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid via artikel 19 lid donderdag 1 mei 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling termijn van ter inzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze Tel. (0413)481342
Verleende bouwvergunningen

-Markt 28, wijzigen verleende vergunning verbouw woning boven winkel
-Eversestraat 47a, verbouw garage/berging

-Hoefstraat 20, bouw garage/berging

-Boskantseweg 16a, aanbouw woning

-Lieshoutsedijk ongen., bouw woning met bijgebouw
Verleende aanlegvergunningen

-nabij Eerschot (Knoptoren), aanleg amfibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling

-Damianenweg 24, aanleg amfibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling Sloopmelding akkoord

-Coeveringslaan 55, sloop asbesthoudend linoleum Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.
Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481339
Vestiging Kinderdagverblijf De Mallemolen
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat door de familie Van Lieshout een verzoek is ingediend voor de vestiging van een kleinschalig kinderdagverblijf in het pand gelegen aan de Boskantseweg 36a te Sint-Oedenrode.

Het onderhavige perceel is gelegen in het geldend bestemmingsplan "Kom Sint-Oedenrode". Het verzoek voldoet niet aan de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor dit specifieke gebruik.

Ingevolge artikel 19a, lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek met ingang van donderdag 1 mei 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Een ieder heeft de mogelijkheid om binnen genoemde termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken. A) het definitieve besluit op het verzoek ingevolge artikel 8.23 van de Wet milieubeheer van:


- H. Kaskens te Sint-Oedenrode, om de bij de milieuvergunning voor Ahrend Productiebedrijven Sint-Oedenrode aan het Kofferen 60 behorende voorschriften aan te vullen. Het definitieve besluit strekt ertoe om het verzoek gedeeltelijk te honoreren.

B) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Agerland, Postbus 3096 te Heythuysen, voor een nieuwe milieuvergunning ingevolge artikel 8.1 sub b van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van de opslag van vuurwerk, gelegen aan Boskantseweg 43.

C) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:


- W. Schepens, Ockhuizenweg 8 te Son, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan Kerkdijk 11a van 11 juni 1974, 24 augustus 1979, 20 februari 1980 en 25 juli 1983 volledig in te trekken.

D) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- ROB Groep, Kortestraat 3, in verband met het van toepassing worden van het Besluit woon-
en/of verblijfsgebouwen voor zover deze inrichting betrekking heeft op een administratiekantoor voor een inrichting aan de Kortestraat 3.


- Jo Voets v.o.f., Industrieweg 2, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op de reparatie, opslag en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's en de opslag van de daarvoor benodigde materialen, als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor een inrichting aan de Industrieweg 2.


- Automobielbedrijf Kees Vervoort, Nijnselseweg 46, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op de reparatie, opslag en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's en de opslag van de daarvoor benodigde materialen, als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor een inrichting aan de Nijnselseweg 46.
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 1 mei 2003 De onder D genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Instellen beroep

Tegen de onder A genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 12 juni 2003 worden ingediend.
Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen een beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen.

Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 29 mei 2003 Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder C genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 15 mei 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.

Tel. (0413)481336
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de donderdag 1 mei (vanaf 9.00 uur) en vrijdag 2 mei (tot 16.00 uur) Buurtvereniging Vressel, papiercontainer aan de Vresselseweg op het parkeerterrein Vresselse Hut (tegenover Vresselseweg 33)

zaterdag 3 mei
Oudervereniging Basisschool Dommelrode; papiercontainer bij Basisschool Dommelrode

-Buurtschap Oud-Rijsingen ; papiercontainer aan de Ollandseweg 129 Tel.(0413)481340
Inzameling grof snoeiafval voorjaar 2003
Dit voorjaar wordt nog op 3 mei as. snoeiafval opgehaald. Bewoners in de bebouwde kom kunnen hun snoeiafval gewoon aan de straat leggen, zonder zich aan te melden.
Ophalen groot wit- en bruingoed
Voor de gratis inzameling van koelkasten/diepvriezers op vrijdag 9 mei kunt u zich telefonisch aanmelden tot dinsdag 6 mei 16.00 uur. Voor het (tegen betaling van e 18,15) ophalen van overig groot wit- en bruingoed dienen de aanmeldings-/machtigingskaarten, die u kunt ophalen bij het gemeentehuis, uiterlijk dinsdag 6 mei bij Van Kaathoven binnen te zijn.
Het op te halen apparaat dient op 9 mei om 07.30 uur voor uw huis te staan.
U kunt deze apparaten ook gratis aanbieden bij de Milieustraat. Afdeling Bouwen en Milieu
Tel.(0413)481340
Vanaf 12 Mei 2003:
Wekelijks bedrijvenloket in gemeentehuis

Vanaf 12 mei kunnen Rooise ondernemers iedere maandag tussen 14.00 uur en 16.00 uur in het gemeentehuis terecht bij het bedrijvenloket. De bedrijvencontactfunctionaris staat ondernemers dan terzijde als vraagbaak over alle onderwerpen die bij ondernemers spelen. Het loket is gesitueerd bij voorlichting, vooraan in het gemeentehuis. Met het instellen van het bedrijvenloket wil de gemeente op een laagdrempelige manier het contact tussen ondernemers en de gemeente bevorderen.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481226

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 1 populier, staande in de zijtuin van de woning aan de Sonseweg 7, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 3 eiken, 1 linde, 1 wilg en 10 beuken, staande op de percelen sectie E nummer 3886, 3888 en 4613, gelegen nabij de Industrieweg en de Ambachtsweg, in verband met het bouwrijp maken van het plan bedrijventerrein Nijnsel IV.

- 3 coniferen, staande in de achtertuin van de woning aan de De Jongsingel 2, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.
De tuin in met het FSC-keurmerk: dat snijdt hout! Het voorjaar is begonnen, we gaan weer de tuin in. Nederland telt 4,4 miljoen tuinen, waarin we heel wat hout tegenkomen. Levend hout, maar ook hout voor tuinmeubelen, schuttingen of speeltoestellen. Steeds vaker hoort u daarbij de naam FSC-hout. Wie kiest voor hout met het FSC-keurmerk, kiest voor grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen. Dat snijdt hout!

Veel houten tuinmeubelen zijn gemaakt van tropische boomsoorten. Voornamelijk teak, iroko, meranti, bangkirai en merbau. De winning van dit hout leidt bijna altijd tot vernietiging van tropisch regenwoud. Jaarlijks verdwijnt 12,5 miljoen hectare natuurlijk bos. Dat is ongeveer drie keer Nederland...
In duurzaam beheerde bossen wordt zodanig gekapt dat het bos hier geen schade van ondervindt. Houtsoorten die zeker afkomstig zijn uit dergelijke bossen, dragen het internationale Forest Stewardship Council (FSC)-keurmerk of het Keurhout-logo.

Impregneren
Hardhouten tuinmeubelen kunnen ook van niet-tropisch hardhout worden gemaakt, zoals eiken en beuken. Vaak worden ook zachtere soorten gebruikt, zoals grenen en vuren. Deze van nature zachtere soorten worden vaak eerst verduurzaamd. Dit geïmpregneerd hout is te herkennen aan de groen/blauwe kleur. Impregneermiddelen kunnen door uitloging in het milieu terechtkomen. Ze zijn schadelijk voor bodem- en waterorganismen. Als het hout wordt gebruikt voor speeltoestellen kunnen ook kinderen deze deeltjes binnen krijgen, via splinters. Niet-geïmpregneerde tuinmeubelen van vuren of grenen zijn minder milieubelastend. Voor een beter behoud kunnen ze worden behandeld met olie of verf of beits op waterbasis. Hardhout hoeft niet geïmpregneerd of geverfd te worden.

Onderhoud
Een goed onderhouden meubel gaat langer mee. Zet de meubelen buiten het seizoen binnen en als het mogelijk is ook op regenachtige dagen. Controleer regelmatig op rot en scheurtjes, met name bij de verbindingen en kopse kanten. Kwetsbare plekken kunnen ook apart worden beschermd, met was, olie of verf

Milieukeur
Sinds 1999 bestaat het Milieukeur voor meubelen. Tuinmeubelen die dit Milieukeurmerk dragen moeten voor 95 procent uit goedgekeurde materialen bestaan. Milieukeur en het FSC-keurmerk bestaan naast elkaar, maar bij houten tuinmeubelen met Milieukeur is het hout ook afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Tuinmeubelen met Milieukeur vindt u bij tuincentra en tuinmeubelspeciaalzaken.

Informatie
In het kader van de regionale campagne `Duurzaam wonen en klussen' hebben de samenwerkende gemeenten in Noord Oost-Brabant het boekje `Hart voor uw huis' uitgegeven. Het bevat tips voor duurzaam en geldbesparend wonen, in huis en tuin. Het is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Meer informatie over dit boekje kunt u krijgen bij het Regionaal Milieubedrijf (0485 338334).
Hout en houtproducten met het FSC-keurmerk en/of Keurhout-logo zijn te koop bij een groeiend aantal doe-het-zelf winkels en tuincentra en bij een aantal houthandelaren en timmerfabrieken. Voor verkoopadressen zie www.fscnl.org. De site van Stichting Goed Hout! geeft een overzicht van verkooppunten van tuinmeubelen met FSC-keurmerk: www.goedhout.nl. Meer informatie kunt u ook krijgen bij www.milieucentraal.nl, of bel: 0900 1719.

Gevolgen vogelpest voor Sint-Oedenrode
In ons land heerst al enige tijd klassieke vogelpest (aviaire influenza). Als gevolg hiervan is ons land opgedeeld in compartimenten. In de verschillende compartimenten zijn verschillende maatregelen van kracht. Een van de maatregelen die op dit moment geld in het compartiment waarin de Gemeente Sint-Oedenrode is gelegen is de ophok plicht voor Al gevoelige dieren, dit zijn onder andere kippen, kalkoenen, parelhoenders, pauwen, eenden en ganzen. De ophok plicht betekend dat deze dieren gehouden dienen te worden in een ruimte die tenminste voorzien is van een dakbedekking en waarvan de zijkanten voorzien zijn van zo fijn mogelijk gaas.

Voor meer en uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Sint-Oedenrode (www.sint-oedenrode.nl) of telefonisch het ministerie van LNV te bereiken onder telefoonnummer 0800-2233322. Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)48133