De Unie


ABN AMRO: Stand van zaken 1e ronde CAO overleg

28 april 2003 - Op 15 april jl. zijn de onderhandelingen tussen vakbonden en ABN Amro over de nieuwe ABN Amro CAO van start gegaan. Deze eerste dag heeft voornamelijk in het teken gestaan van toelichtingen op de verschillende voorstellen, zowel van vakbondszijde als van bankzijde.

Over onze mening ten aanzien van de inzet van de bank hebben wij u geïnformeerd door middel van onze infobrief van 9 april jl.(Deze infobrief en volgenden kunt u terugvinden op de vakbondspagina van het Intranet van de bank en op de Internetsite van De Unie).

Een van de zaken die op 15 april aan de orde is gekomen, betrof het onderwerp pensioenen.
Dat het onderwerp pensioenen dit jaar een belangrijke plaats in de onderhandelingen zou gaan innemen, was te voorzien. De Unie is echter op zijn zachtst gezegd overvallen door de kwantiteit en het ingrijpende karakter van de voorstellen zoals die door de bank op pensioengebied zijn gepresenteerd. Zon beetje alle versoberingen die denkbaar zijn op dit gebied, zijn door de bank als concrete voorstellen op tafel gelegd.

Partijen hebben op 15 april besloten dat er, voordat er daadwerkelijk onderhandeld kan gaan worden, eerst door de bank een nadere onderbouwing zal worden gegeven van nut en noodzaak van de veranderingen die de bank op dit punt voorstaat. Hiertoe zal er voorafgaand aan de volgende onderhandelingsronde, die gepland is op 6 mei a.s., een zogenoemde expertmeeting dient plaatsvinden, waarbij pensioendeskundigen van de bank en van de zijde van de vakbonden aanwezig zullen zijn. De uitkomst van dit overleg zal zeer bepalend zijn voor de houding van De Unie in het vervolg van de onderhandelingen.

Uiteraard houden wij u van het vervolg op de hoogte. Ook zijn wij zeer geïnteresseerd in uw mening. Stuur uw vragen en opmerkingen bij voorkeur naar bovenstaand e-mailadres. Nu meer dan ooit geldt dat wij uw steun in het onderhandelingstraject nodig hebben. Bespreek de voorstellen van uw werkgever met uw collegas en overtuig ze van de noodzaak nu lid te worden van De Unie !

Met vriendelijke groet,

Daan Leeman
Bestuurder

* Intropagina ABN AMRO

maandag, 28 april 2003