Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-04-2003

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 27 april
Nederland 2 ­ 10.50 uur


De passie van connie breukhoven

In het programma PORTRET VAN EEN PASSIE zijn portretten te zien van Nederlanders die op het gebied van kunst en cultuur hun sporen hebben verdiend. De werkterreinen lopen uiteen van theater en televisie tot beeldende kunst. De verbindende factor vormt de passie waarmee of waardoor zij hun bijzondere prestatie kunnen neerzetten. Op zondag 27 april is de eerste aflevering van een nieuwe reeks te zien met een portret van Connie Breukhoven.

Deze aflevering laat een beeld zien van een vrouw die het bestaan van moeder, zakenvrouw en glamourqueen schijnbaar moeiteloos en vol energie in één leven weet te integreren. Bij velen is zij nog steeds bekend onder de naam Vanessa, haar artiestennaam uit de jaren tachtig toen zij furore maakte als zangeres. Haar voornaamste binding met de hedendaagse muziekindustrie wordt nu nog gevormd door haar huwelijk met Free Record Shop-eigenaar Hans Breukhoven. Samen met hun vijf kinderen vormen zij het gezin dat de grote passie van Connie blijkt te zijn. Naast haar gezin zet zij zich ook met tomeloze veerkracht in voor haar schoonheidskliniek. Dankzij haar passie en geloof in zichzelf heeft zij de regen van scepsis en kritiek op deze onderneming weten te trotseren en een succesvol bedrijf opgebouwd. Openhartig vertelt zij over deze tegenslagen en wat uiterlijk voor haar als 51-jarige vrouw betekent.

In de uitzending van zondag 4 mei is een portret te zien van 'de duurste kleermaker van Nederland': Oger Lusink. De Koning van de musical Willem Nijholt en zijn opvolger Stanley Burleson worden geportretteerd op zondag 11 mei. Van Joop van den Ende zien we op zondag 18 mei zijn passie en Jan des Bouvrie sluit op zondag 25 mei de reeks af.