Gemeente Rotterdam

Aannemers onderscheiden met 5% award

(24-04) Op 24 april 2003 zijn de 5%-Awards uitgereikt aan drie aannemingsbedrijven die zich bijzonder hebben onderscheiden op het gebied van werkgelegenheid in de gemeente Rotterdam in het kader van de 5% regeling additioneel bestek. Het gaat om Vermeer Infrastructuur BV regio Zuid-West, GEKA Bouw BV en schildersbedrijf N. van der Ham BV. De doelstelling voor dit jaar was om voor 500 mensjaren werk te bieden aan langdurig werkzoekenden. Deze doelstelling is ruimschoots gehaald.

De 5% regeling is in 1996 ingesteld door de gemeente Rotterdam met als doel de werkgelegenheid te vergroten. 5% van de aanneemsom van projecten die door de gemeente worden gefinancierd of gesubsidieerd wordt besteed aan de inzet van langdurig werkzoekenden. Het gaat om grootschalige projecten van meer dan 225.000 aanneemsom of subsidie. Per jaar doen gemiddeld 70 aannemingsbedrijven mee die actief zijn in woning- en utiliteitsbouw en in de infrastructuursector.

De drie aannemingsbedrijven die uit handen van wethouder J. van der Tak (onder meer Sociale Zaken en Arbeidsmarkt) de award in ontvangst mochten nemen zijn:

- Vermeer Infrastructuur BV regio Zuid-West onderdeel van DURA VERMEER GROEP , vanwege het met 208% meer verlonen op een project dan nodig was.

- GEKA Bouw BV, vanwege het inzetten van het grootste aantal mensen uit de doelgroep.

- Schildersbedrijf N. van der Ham BV, vanwege het scholen van de doelgroep.

De award bestaat uit een sculptuur en een oorkonde. De jury van de 5% regeling bestond uit leden van de Stuurgroep 5% regeling additioneel bestek. Daarin zijn behalve de gemeente Rotterdam de volgende bedrijven vertegenwoordigd: AVBB Waterweggebied, Vereniging Ondernemers Civiele Betonbouw, Bouwradius, FNV Bouw, Kliq Employability en het Samenwerkingsverband Zuid-Holland.