Politie Amsterdam-Amstelland

Gaslek op de Overtoom
17-4-2003. Gisteravond tussen tien en twaalf uur werden korte tijd een aantal woningen aan de Overtoom ontruimd in verband met een gaslek. Ook het verkeer werd stilgelegd. De brandweer heeft het lek gelocaliseerd, waarna het NUON tot reparatie overging. Volgens metingen betrof het een klein lek en bestond er geen gevaar. Daarop konden de bewoners naar huis terug en werd het verkeer vrijgegeven. Werken bij de politie
24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).
Truckchauffeur overvallen

17-4-2003. Gisteravond kort na zes uur werd op de Elsrijkdreef een vrachtwagenchauffeur overvallen. De man was aan het lossen en werd plotseling overrompeld door twee mannen. Hij kreeg een vloeistof (vermoedelijk traangas) in de ogen gespoten, waardoor hij tijdelijk het zicht verloor. De rovers gristen zijn buideltas en mobiele telefoon weg en maakten zich uit de voeten.

---

Straatdealers aangehouden

17-4-2003. Gisteren werden bij diverse acties van het Combiteam in de binnenstad drie straatdealers aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij hun waren aan de man brachten. Een 24-jarige dealer wist eerst nog te ontkomen, maar werd na een korte achtervolging getraceerd en in de boeien geslagen. Daarbij bood de man hevig verzet. Meerdere agenten moesten er aan te pas komen om de verdachte te overmeesteren. Tijdens het gevecht beet hij een politieagente in het been. De drugshandelaren zijn ingesloten.

---

Bewoner dood aangetroffen

17-4-2003. Gisteravond werd in een woning in de Van Tuyllbuurt het stoffelijk overschot van de 37-jarige bewoner aangetroffen. Collegas van de man sloegen alarm omdat hij niet op zijn werk verschenen was. Agenten troffen het levenloze lichaam aan en stelden een onderzoek in. Vooralsnog zijn er geen sporen die erop wijzen dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

---

Straatroof in de Kalverstraat

17-4-2003. Vannacht rond kwart voor vier werd een 18-jarige vrouw beroofd in de Kalverstraat. Ze liep met een vriendin richting de bus toen zij werd aangesproken door een man die haar tas eiste. Om zijn woorden kracht bij te zetten zette de rover een mes op de keel van haar vriendin. Zijn kompaan rukte vervolgens de tas van de vrouw haar schouder en daarna gingen ze er met de buit vandoor. De vrouwen bleven ongedeerd. Van de daders ontbreekt elk spoor.

---

Bromfietser geschept

17-4-2003. Gisteravond rond half negen raakte een 23-jarige bromfietser gewond bij een aanrijding met een personenauto op de Lutmastraat ter hoogte van het Henrick de Keijserplein. De bromfietser wilde de weg oversteken maar werd daarbij aangereden door een auto. Hij werd gelanceerd en kwam op het fietspad van het Henrick de Keijserplein terecht. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

---

Geen wiet maar was
17-4-2003. Agenten stelden gisteren een onderzoek in bij een woning aan het Meeuwenplein, naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast. De omwonenden hadden al enige dagen en nachten last van een irritant zoemend geluid. Ze vermoedden dat het om een hennepplantage ging. Agenten belden aan. Een verbaasde bewoonster deed open en verleende alle medewerking. Al snel bracht dit helderheid in deze duistere zaak. De overlast werd veroorzaakt door een non-stop op volle toeren draaiende wasmachine. De nieuwe aanwinst moest een achterstand van drie weken wegwerken, ontstaan nadat zijn voorganger er de brui aan gaf. Geldgebrek was de oorzaak van deze huishoudelijke stagnatie.

---

Vergaderen wordt vechten

17-4-2003. Bij een commissievergadering in het stadsdeelkantoor Geuzenveld/Slotermeer liepen de gemoederen gisteren hoog op, toen de verplaatsing van een woonwagenkamp ter sprake kwam. Er ontstond een heftige woordenwisseling tussen bewoners van het kamp en de commissieleden. Toen een commissieslid de gemoederen wilde bedaren kreeg zij een aantal klappen waardoor zij beroerd ten val kwam. Zij moest zich met een hoofdwond onder doktersbehandeling stellen. De vergadering werd afgeblazen.
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.