Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Limburgia gastronomica 13 & 14 april, chÂteau st. gerlach

In Château St. Gerlach te Houthem (Valkenburg a/d Geul) vindt op zondag 13 en maandag 14 april de 2e editie van het groots culinair evenement Limburgia Gastronomica plaats. In het Bourgondische zuiden van Limburg presenteren leveranciers van fijne gastronomische producten en kwaliteitswijn een breed scala met het beste uit hun assortiment. De kasteelheer opent de deuren op zondag om 12.00 uur en haalt de ophaalbrug om 18.00 uur weer op voor hen die niet deelnemen aan het diner. Maandag zal het evenement 1 uur later aanvangen en eindigen. Voor professionals (o.a. de voorronde van de wedstrijd "Santa Rita Master of South American Wines 2003") én consument vinden er speciale activiteiten plaats. De organisatie van Limburgia Gastronomica is in handen van The Wine & Food Association m.m.v. Château St. Gerlach.

Masterclasses verzorgd door de "fine fleur" uit de Limburgse gastronomie Diverse coryfeeën die de keukens van toonaangevende restaurants in de omgeving bestieren zullen voor de bezoekers van Limburgia Gastronimica programma's verzorgen rond de kachel. Deelname is kosteloos en bezoekers kunnen zich ter plekke opgeven. Per sessie (elk heel uur) is het aantal plaatsen beperkt. Men doet er verstandig aan om op tijd aanwezig te zijn. Een kleine greep uit chefs die hun medewerking verlenen: René Brienen (Kasteeltje Hattem/ Onder de Boompjes), Sacha Cremers (Le Sapiche), Otto Nijenhuis (Prinses Juliana) en Léon Winthaegen (De Boterbloem).

Nederlands Gilde van Sommeliers
Voor wie er niet in is geslaagd een plek bij het fornuis te bemachtigen, zijn er talloze interessante en educatieve activiteiten. Onder leiding van het team van The Wine & Food Association en leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers kan men deelnemen aan Mobiel Proeven. In vervolg op het succes tijdens eerdere evenementen maakt men onder deskundige begeleiding een uiterst informele en informatieve reis door de wereld van wijn en gastronomie. Ontdekken wat lekker en met elkaar te combineren is, betaalbaarheid, proeven en genieten staan voorop tijdens Limburgia Gastronomica. De reizen zullen in kleine groepen plaatsvinden en gaan elk uur van start. Opgave ter plekke.

Diners
Wie niet kan wachten tot zondag, kan deelnemen aan het diner op zaterdagavond. Chef de Cuisine Dave Minten (winnaar Copa Jerez 2002) van restaurant Les Trois Corbeaux bereidt een 4-gangendiner, waarbij gastronomische wijnen pur sang uit de schatkamers van de Sud- Ouest geserveerd worden. Hiermee vangen tevens de Sud-Ouest weken (12 t/m 27 april) aan, waar talloze (toonaangevende) restaurants in heel Nederland aan deelnemen. Zondagavond staat in het teken van het "Wijnmakersdiner". Importeurs en leveranciers uit het Zuiden van Nederland zetten hun mooiste wijnen in bij het menu van het sfeervolle restaurant van Château St. Gerlach. Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Château St. Gerlach (043 - 6088888) Wie zich als koning(in) wil laten verwennen en wil overnachten in het kasteel, is er een speciaal Limburgia Gastronomica Arrangement.

Toegang consument & professional
Voor consumenten bedraagt de toegang aan de kassa tot Limburgia Gastronomica euro 11,35 p.p. Via TicketService Nederland (www.ticketservice.nl, GWK's, grotere postkantoren en VVV's) euro 8,=. Wie zich vooraf aanmeldt via e-mail (info@proefschrift.nl), zal op een gastenlijst worden geplaatst en betaalt aan de deur slechts euro 8,= p.p. Bezoekers die zich professioneel met wijn en gastronomie bezighouden kunnen het evenement gratis bezoeken. Hiervoor dient men een visitekaartje mee te brengen en/of KvK uittreksel. Op verzoek is legitimatie mogelijk.

Tijden
Zaterdag 12 april: Openingsdiner Limburgia Gastronomica/ Start Sud-Ouest Campagne* Zondag 13 april: 12.00 - 18.00 uur, aansluitend Wijnmakersdiner* Maandag 14 april: 13.00 - 19.00 uur


* Omtrent het Limburgia Gastronomica Arrangement en/ of de diners kan men voor informatie en/of reserveringen contact opnemen met de afdeling reserveringen van Château St. Gerlach, telefoonnummer 043 - 6088888.
Meer informatie
www.vvvzuidlimburg.nl (evenementen) / www.proefschrift.nl

18/03/2003

Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en of mogelijkheden kunt u contact opnemen met: The Wine & Food Association
contactpersoon: Carsten Klint
Oude Schans 11
1011 KR AMSTERDAM
T: +31 (0)20 - 625.12.98
M: +31 (0)6 - 52.42.1130
E: info@proefschrift.nl