Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 12-04-2003 Persbericht district De Leijgraaf

BIJRIJDER BELEDIGT AGENTEN, Uden

De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Uden aangehouden inzake belediging. De man, bijrijder van een vrachtwagen, gooide een dranghek op de Markt in Uden op de grond om zo de weg in te kunnen rijden. Agenten zagen dat en spraken hem en de vrachtwagenchauffeur hierop aan. De vrachtwagenchauffeur plaatste het bord terug en reed weg. De bijrijder kon het echter niet nalaten de agenten te beledigen. Daarop werd hij aangehouden. Hij kon later die dag met een proces-verbaal huiswaarts keren.

OVERLAST, Uden

Op de Germenzeel in Uden veroorzaakte vrijdagnacht diverse jongeren overlast. Er werd gecrosst met brommers zonder helm, er werd glas op het wegdek gegooid en er werd een ruit vernield. De politie kon één verdachte, een 17-jarige Udense, die nacht aanhouden. Zij wordt verdacht van plaatsen van graffiti op diverse muren. Ze is voor verder onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de andere overlastveroorzakers.

WILDPLASSER KIJKT TE DIEP IN HET GLAASJE, Uden

Een 29-jarige Ossenaar is vrijdagnacht op de Marktstraat in Uden betrapt op wildplassen. Even later zien agenten de man in zijn auto rijden over de Wilhelminuastraat in Uden. Onderzoek wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man kreeg naast een proces-verbaal voor het wildplassen, een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

RIJDEN ONDER INVLOED, Uden

Een 29-jarige inwoner van Berghem is vrijdagnacht op de Ringbaan Noord in Uden betrapt op rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.