Persbericht / Vooraankondiging
Kwaliteitsevenementen op het gebied van wijn & spijs 2003
13-14 april:
Limburgia Gastronomica bij Château Sint Gerlach
Na het enorme succes van vorig jaar opnieuw twee dagen genieten in het Bourgondische zuiden, bij Château Sint Gerlach (13-14 april) in Houthem/Valkenburg aan de Geul. Het evenement zal worden ondersteund door o.a. het magazine Chapeau! en TV Limburg en bestaat naast een doorlopende presentatie van kwaliteitswijnen en gastronomische producten tevens uit een boeiend programma, waaraan diverse coryfeeën meewerken. De volgende chefs verzorgen diverse programmaonderdelen:
Huub Biro (Ca del Biro, Maastricht), Eric Swaghoven (Valuas, Venlo), Léon Winthaegen (De Boterbloem, Heerlen), Otto Nijenhuis (Prinses Juliana, Valkenburg), Roel Gilissen (Fines Claires, Maastricht), Sacha Cremers (Le Sapiche, Gulpen),
René Brienen (Kasteeltje Hattem/Onder de Boompjes, Roermond).
Openingstijden:
Zaterdag 12 april: Openingsdiner in Restaurant Les Trois Corbeaux
Zondag 13 april: 12:00 18:00 uur; aansluitend diner
Maandag 14 april: 11:00 13:00 uur: speciale masterclasses voor professionals;
aansluitend geopend voor publiek.
27-28 september: Proeven & Genieten Den Haag
In de regeringsstad is een groot aantal topzaken gevestigd voldoende potentieel dus voor een nieuw evenement. Proeven & Genieten Den Haag, een vervolg van The Wine & Food Association op Proeven Beurs van Berlage Amsterdam, is een tweedaags kwaliteitsevenement.
Ook in Den Haag maken diverse prominenten hun opwachting tijdens gastronomische sessies:
Christiaan van der Linden (Christiaan van der Linden, Leidschendam), Marcel van der Kleijn (Calla s, Den Haag), Henk Savelberg & Ruben van Dieten (Savelberg, Voorburg), Gert-Jan Cieremans (Seinpost, Scheveningen), Paul van Waarden (Paul van Waarden, Rijswijk), Marc Smeets (Marc Smeets-Hotel Corona, Den Haag), Eric van Loo & Willem Pieter van Dreumel (De Zwethheul, Delft), Harrie Visbeen ( t Ganzenest, Rijswijk).
Openingstijden: dagelijks 11:30 17:00 uur.
Op veler verzoek is tevens besloten om de Haaglanden Huiswijncompetitie uit te schrijven. De finaleproeverij vindt plaats op zondag 28 september.
29 september t/m 5 oktober: Proefschrift in Gastronomie tijdens de Nationale Wijnweek
Voor de 3e maal i.s.m. diverse toonaangevende restaurants door Nederland een reeks becommentarieerde, thematische wijnproeverijen met aansluitend wijn-spijsmenu. Genieten & plezier staan centraal deze avonden.
26 oktober: 15e Proefschrift Wijnconcours
Traditiegetrouw zal de sfeervolle Sint Olofskapel van het NH Barbizon Palace Hotel te Amsterdam dit najaar zijn deuren openen voor het Proefschrift Wijnconcours. Deze speciale jubileumeditie wordt omlijst met bijzondere programma s.
Openingstijd: 12.00 18.00 uur.
Wine Professional 2004
Uiteraard wordt dé wijnvakbeurs van Nederland, Wine Professional in 2004 gecontinueerd. Begin januari 2004 te Amsterdam. Groots wijn-spijsspektakel met medewerking van tal van nationale en internationale coryfeeën uit de wijnwereld en gastronomie.
Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:
Voor meer informatie omtrent bovenstaande evenementen:
The Wine & Food Association
Oude Schans 11
1011 KR AMSTERDAM
T: +31 (0)20 625 12 98
F: +31 (0)20 624 50 28
E: info@proefschrift.nl / www.proefschrift.nl
contactpersoon : Carsten Klint