Ingezonden persbericht


Persbericht
Seminar Kritische succesfactoren voor kenniscentra en kennisnetwerken

Utrecht 10 maart 2003 - Kenniscentra en kennisnetwerken hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt. Maar maken zij hun beloftes waar? Hoe meet je prestaties, wat is de meerwaarde en wat maakt nu een kenniscentrum of netwerk succesvol? Antwoorden op deze vragen komen uitgebreid aan bod op 7 april. Dan organiseert CIBIT een middag seminar over de ontwikkeling en impact van kenniscentra en kennisnetwerken.

De praktijk
Drie sprekers vanuit verschillende perspectieven presenteren hun visie over de meerwaarde en kritische succesfactoren van kenniscentra en kennisnetwerken. Prof. ir Jan Stuip, directeur van de CUR (Civieltechnisch Centrum Uitvoering Research en Regelgeving) zal in zijn inleiding ingaan op het nationale perspectief. Het internationale perspectief wordt belicht door Kari Mikkela uit Finland. Hij is betrokken bij het Finse nationale programma voor Centres of Expertise (= kennisnetwerken). Hij zal in zijn inleiding ingaan op de rol is van deze Centres of expertise en wat hen succesvol maakt.
Daarnaast zal ir Jan Kingma een door CIBIT ontwikkeld zelfdiagnose instrument voor kenniscentra en â¤"netwerken introduceren. Dit instrument stelt kenniscentra in staat zich een beeld te vormen over â¤~hoe ze ervoor staan⤮ en waar mogelijkheden tot verbetering liggen.

Aanmelden
Een bijzondere kans om gerenommeerde sprekers en collega-professionals te ontmoeten en uw kennis op dit gebied uit te breiden. Het seminar vindt plaats in Meeting Circle Utrecht en start om 12:30 tot 17:30 uur incl. lunch. De toegangsprijs voor het seminar is 60,- Euro, deelname is gratis voor journalisten. Kijk op onze site www.cibit.nl voor meer informatie of schrijf u in via marketing manager Astrid Muijs tel: 030 230 89 40.

Overige kenniscentra diensten
De in de afgelopen jaren opgebouwde expertise rond kenniscentra bieden we ook aan in de vorm van 3 opleidingen: â¤~inrichten en implementeren van een succesvol kenniscentrum⤮, â¤~kritische succesfactoren van een kenniscentrum⤮ en â¤~productief faciliteren van vitale kennisnetwerken⤮. Heeft u nog vragen over onze diensten op het gebied van kenniscentra en -netwerken, neem dan contact op met Jan schuurman, dagvoorzitter van het seminar via (06-54790655) of bezoek de pagina⤮s over kenniscentra op onze site.

Agenda:
Middagseminar 'Kritische succesfactoren voor kenniscentra en kennisnetwerken'
datum: 7 april 2003
tijd: 12:30 â¤" 17:30 uur
plaats: Meeting plaza Utrecht
info: www.cibit.nl