FNV BOUW

John Kerstens nieuw in bestuur FNV Bouw

Op maandag 7 april 2003 heeft de bondsraad van FNV Bouw een nieuwe secretaris gekozen in het bondsbestuur van FNV Bouw. John Kerstens bleef met 47 voorkeursstemmen opponent Frans Kokke voor. Frans Kokke, sectorbestuurder bouw, verzamelde 34 stemmen. Twee bondsraadsleden onthielden zich van stemming.

John Kerstens is 38 jaar; hij is zes jaar in dienst bij FNV Bouw. Daarvoor werkte hij vier jaar bij de Spoorwegvakbond FSV als bestuurder/algemeen secretaris en drie jaar als juridisch medewerker bij de Kappersbond FNV. Toen John Kerstens in 1997 bij FNV Bouw begon als beleidsmedewerker Sociaal-Economisch Beleid, hield hij zich met name bezig met de afbouwsector, waar hij deel uitmaakte van de CAO-onderhandelingsdelegaties. In zijn laatste functie was Kerstens districtsbestuurder in de regio Noordwest; daar werkte hij vooral voor de sector woningcorporaties.

De vacature was ontstaan door de verkiezing van Dick van Haaster tot voorzitter van FNV Bouw, afgelopen december. Afgelopen vrijdag 4 april nam Van Haaster de voorzittershamer over van Roel de Vries.

Meer informatie bij voorlichter Ivan Bartholomeus van FNV Bouw, 0348 575 605 of 06 51084392


07 apr 03 15:59