Ministerie van Defensie


---


---

Sergeant-1 Jeffrey Bignell nationaal kampioen freestyle skiën

07-04-2003

Freestyle skiër sergeant-1 Jeffrey Bignell van de Koninklijke Landmacht heeft letterlijk en figuurlijk een kroon op zijn skicarrière gezet door voor de tiende maal Nederlands kampioen duals te worden. Hij deed dat in het Duitse Oberstdorf, waar Nederlanders en Duitsers gezamenlijk hun respectieve nationale kampioenschap hielden.

In de finale singles moesten Rimco Geels, Robert André en Bignell uitmaken wie er met het brons, wie er met het zilver en wie er met het goud naar huis mocht gaan. Met een nette snelle run en goed uitgevoerde sprongen bleef Bignell uiteindelijk Geels voor en prolongeerde daarmee zijn titel. In het overall klassement tussen de Duitsers deden Bignell en Geels het ook goed door de vijfde en zesde plaats op te eisen.

Daags daarna hadden de duals plaats, waarbij de Nederlanders opnieuw eerst tussen de Duitsers moesten skiën om vervolgens een onderlinge strijd voor het NK goud uit te vechten. Ook hier slaagde Bignell erin een aantal ronden te winnen.

De grote finale ging tussen Bignell en Geels, oftewel de routinier tegen het opkomend talent.
Bij de start was de Defensie sporter net iets te gretig, maar bij de eerste sprong had hij zijn fout al enigszins gecorrigeerd. Bij de tweede ondervonden beide skiërs door de hoge snelheid wat problemen, toch gingen ze goed door. Uiteindelijk wist Bignell ook hier weer de meeste stemmen van de jury te winnen en daarmee zijn tiende Nederlandse titel binnen te slepen.