STICHTING NPOE

Stopzetten Leeftijdsdiscriminatie in Arbeid ter Discussie.


De Europese lidstaten hebben tot 2 december 2003 de tijd om de uitbanning van discriminatie, waaronder discriminatie op basis van leeftijd, in nationale wetgeving vast te leggen. Dit is vastgesteld in de EU richtlijn Antidiscriminatie, gebaseerd op Artikel 13 van het Verdrag van Amsterdam. In dit kader behandelt de Tweede Kamer deze week een wetsvoorstel tot gelijke behandeling van leeftijd bij arbeid. Politici, sociale partners en de ouderensector bespreken dit onderwerp tijdens de conferentie .Op Weg naar Europese Regelgeving. over leeftijdsdiscriminatie in arbeid op woensdagmiddag 2 april in Den Haag.

Onder leiding van hoogleraar arbeidsrecht prof. Mr. I. Asscher.Vonk van de Universiteit Nijmegen treden beleidsmakers die betrokken zijn bij de implementatie van Artikel 13 in discussie met organisaties van en voor ouderen en met organisaties die zich bezighouden met vraagstukken rond antidiscriminatie en werkgelegenheid. Gezamenlijk zullen zij de stand van zaken in ons land beoordelen en aangeven wat er in hun ogen moet gebeuren om deze richtlijn nog dit jaar wettelijk vast te leggen. De middag wordt ingeleid door Europarlementariƫr Bartho Pronk. Andere sprekers zijn Staatssecretaris Phoa van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nel van Dijk, directeur LBL Expertisecentrum Leeftijd en Maatschappij, Ger Tielen en Fred Allers, respectievelijk secretaris en hoofd communicatie van de Task Force Ouderen en Arbeid. De bijeenkomst wordt bijgewoond door een groep Europese experts op het gebied van leeftijdsdiscriminatie.

De conferentie maakt deel uit van een reeks nationale bijeenkomsten over de implementatie van de EU-richtlijn Antidiscriminatie in elk van de EU Lidstaten. Organisator van deze Nederlandse bijeenkomst is AGE Platform Nederland. Dit is het nationale platform voor Nederlandse lidorganisaties van AGE Europe, dat zich in Brussel inzet voor belangenbehartiging en informatie-uitwisseling omtrent ouderenbeleid op Europees niveau. Deelname is kosteloos en is uitsluitend mogelijk na aanmelding bij het secretariaat van AGE Platform Nederland, tel.
030-2736133 of
age-nl@npoe.nl. De conferentie vindt plaats op het Ministerie van Sociale Zaken in Den Haag en begint om 13.00 uur.


01 apr 03 11:18