KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Jurycursus (promotie) Lichte Tour

31-3-2003

Op korte termijn wil de KNHS een jurycursus houden voor de beoordeling van dressuurproeven in de Lichte Tour (Intermediar I). Circa 12 kandidaten zullen in de gelegenheid worden gesteld aan deze opleiding deel te nemen. De cursus bestaat uit ongeveer 5 lesavonden, inclusief de examens. De cursus wordt op een centraal gelegen locatie gegeven.

Om voor deelname aan deze promotiecursus in aanmerking te komen, kunnen Z-dressuurjuryleden die aan de ondervermelde criteria voldoen zich vóór 15 april 2003 schriftelijk aanmelden bij de Afdeling Opleidingen. Belangstellenden dienen rekening te houden met ondervermelde toelatingsvoorwaarden:

* Lid zijn van een paardensportvereniging en als zodanig ook bij de KNHS geregistreerd staan;

* Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse Z-2 dressuur (paarden) met tenminste 1 winstpunt;

* Tenminste 2 jaar in het bezit van de kwalificatie IZ en in de praktijk tenminste 20 maal als dressuurjurylid te hebben gefungeerd;

* Minimaal 25 jaar maximaal 50 jaar;

* Bij voorkeur gediplomeerd commandant of 1e fase instructeur (Stichting ORUN).

Daarnaast dient met het volgende rekening te worden gehouden:
* Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij zich in woord en geschrift kan uitdrukken in één bij de FEI-gehanteerde talen (Engels/Frans)

* (schriftelijke) toetsing (dressuurtechnische- en reglementenkennis) maakt deel uit van de selectieprocedure, alsmede een intake-gesprek.

Bij de aanmelding dient u uw persoonsgegevens en persoonsnummer (kijk op uw ledenkaart) te vermelden. Nadat de schriftelijke aanmelding door de afdeling Opleidingen is ontvangen, krijgt u een inschrifformulier waarmee u uw aanmelding nader kunt toelichten.

Kandidaten die reeds in een eerder stadium schriftelijk kenbaar hebben gemaakt belangstelling voor deze opleiding te hebben, hoeven niet opnieuw te reageren. Deze aspirantcursisten hebben inmiddels een inschrijfformulier gekregen.

Bron: Afdeling Opleidingen