Gemeente Utrecht




2003 SCHRIFTELIJKE VRAGEN

25 Vragen van Daniëlle van den Broek

(ingekomen 27 maart 2003)



Gisteren werd de VVD opgeschrikt door een bericht in het nieuws op RTV Utrecht dat er veel glasscherven zitten in het nieuwe grind dat in Amelisweerd is uitgespreid. Een medewerker van de gemeente gaf als reden op dat er goedkoop grind werd aangekocht. Dit grind is gemaakt van bouwafval en kon af en toe glas bevatten. Echter, ditmaal was het zoveel dat mensen met een taakstraf aanstaande zaterdag de glasscherven moeten verwijderen.
Amelisweerd is een aantrekkelijk fiets en wandelgebied voor vele Utrechters. Mensen die willen genieten van de omgeving en de buitenlucht, willen niet geconfronteerd worden met lekke banden en met honden met bloedende pootjes.


Dit brengt ons tot de volgende vragen:



Is het college bekend met het genoemde bericht en is het bericht juist?
Wordt er inderdaad goedkoop grind aangeschaft dat gemaakt is van bouwafval?
Brengt dat naast glasscherven nog andere risico's met zich mee, zoals bijvoorbeeld asbest of andere (chemische) rotzooi?
De medewerker van de gemeente meldde dat er aan het verwijderen van de scherven geen kosten zijn verbonden. Is dat werkelijk het geval? En zo nee, wat zijn deze kosten?
Is er een afweging gemaakt tussen het leggen van kwalitatief slecht grind en geheel geen grind? Waarom is de keuze gemaakt het grind wel uit te spreiden?
Wordt er vaak kwalitatief slecht grind gebruikt? Zo ja, waar?







---- --