Ingezonden persbericht

Oplossen van problemen in het onderwijs kan niet zonder computers

Minister ontvangt reacties op manifest voor ICT in het onderwijs

Persbericht van Ict op School, EPN en Kennisnet

Den Haag, 25 maart 2003 - Minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangt woensdagmiddag 26 maart tijdens het congres 'ICT en de succesvolle school' het dossier: 'Manifest - Met ICT meer rendement van onderwijsinvesteringen'. Lodewijk de Waal, voorzitter van de FNV, overhandigt het dossier. Het dossier bestaat uit het manifest en meer dan 50 reacties uit het onderwijsveld en het bedrijfsleven.

Achtergrond manifest

Wat betreft de besteding van de beschikbare gelden zijn creatieve en onorthodoxe maatregelen nodig om verdere daling van het huidige onderwijsniveau te voorkomen. Ook het investeringsniveau op het vlak van ICT in het onderwijs is te laag om de kwaliteit van het reguliere onderwijs te handhaven en leerlingen goed voor te bereiden op de informatiesamenleving. Daarom pleiten drie organisaties die in het onderwijs actief zijn voor serieuze aanpak van ICT binnen het onderwijs. Deze organisaties, Ict op School, EPN en Kennisnet, stelden begin februari een manifest op over dit thema. Het manifest schetst welke middelen en maatregelen nodig zijn en welke randvoorwaarden vervuld moeten worden om tot meer rendement van onderwijsinvesteringen te komen.

Felix Cohen (algemeen directeur Consumentenbond), Jaques Schraven (voorzitter VNO-NCW), Wim Deetman (voorzitter EPN) en Lodewijk de Waal (voorzitter FNV) ondersteunen het manifest. Zij zijn van mening dat een gerichte inzet van ICT de belangrijke problemen binnen het onderwijs helpt oplossen. De ondertekenaars riepen in februari betrokken partijen op hun mening te geven over het manifest en eigen opvattingen en oplossingen aan te dragen. Uit de ruim 50 schriftelijke reacties uit alle geledingen van het onderwijsveld en het bedrijfsleven blijkt dat het manifest breed wordt ondersteund.

Het manifest en de reacties worden woensdag 26 maart 2003 om 15.30 uur op het congres 'ICT en de succesvolle school' in Stadion Galgenwaard in Utrecht aan de minister overhandigd.

Lees het manifest op:

www.ictopschool.net (en alle informatie over het Congres 'ICT en de Succesvolle school')

www.epn.net/manifest

www.ictcoordinator.kennisnet.nl



Ingezonden persbericht