Provincie Overijssel

Acht partners lanceren unieke portal-site voor Overijssel

Op 25 maart aanstaande gaat www.overijssel.nl online, de portal voor de provincie Overijssel. Deze portal is het resultaat van een unieke samenwerking tussen acht Overijsselse partners op het gebied van toerisme, cultuur, onderwijs, industrie en overheid. Zij hebben hun krachten gebundeld om nieuws en informatie te bieden uit alle hoeken van de provincie, op een vraaggerichte manier. Gedeputeerde Holsheimer van strategie, middelen en communicatie lanceert de portal op feestelijke wijze in het Provinciehuis in Zwolle.

?Het geheel is meer dan de som der delen?: dat is het motto van de partners bij dit digitale platform voor Overijssel. Doel is om HET startpunt te zijn voor alle Overijsselse informatie over cultuur, onderwijs, toerisme, bedrijven en overheden. De bezoeker vindt er niet alleen het laatste nieuws, maar kan zich ook oriënteren op bijvoorbeeld het opleidingenaanbod, of op zoek gaan vestigingsmogelijkheden.

De gedachte is dat bezoekers verschillende typen informatie in samenhang willen zien: als ik een opleiding volg in Zwolle of Enschede, wat is er dan te beleven in die steden?

De acht partners (het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, de Overijsselse Bibliotheek Dienst, de Universiteit Twente, de Overijsselse Ontwikkelingsmaatschappij, de Provincie Overijssel, RTV-Oost, de Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en de Christelijke Hogeschool Windesheim) zijn heel wat technische en organisatorische uitdagingen aangegaan. Samenwerking van instanties in de provincie was in deze vorm dan ook nog niet eerder vertoond.

De portal biedt de informatie geordend in thema?s aan, waarbij u als eerste het laatste nieuws ziet. Bezoekers kunnen ook aan de hand van persoonlijke gebruikersprofielen snel bij de gewenste informatie komen. Nog sneller werkt de geavanceerde (semantische) zoekmachine. Deze begrijpt volledige vragen en zoekt niet alleen op woorden uit die vragen, maar ook op aanverwante termen en onderwerpen.

Groei
Overijssel.nl is nadrukkelijk opgezet om te groeien. Er zullen zich meer partners aansluiten, en zij zullen nog meer soorten informatie gaan aanbieden. Daardoor kunnen burgers en instellingen binnen en buiten Overijssel op dit ene adres terecht voor al hun informatie over de provincie, in de breedste zin van het woord. Kom dus snel een kijkje nemen op www.overijssel.nl!

Bron: Jeroen Blokhuis


© 21-03-2003 Provincie Overijssel