Ingezonden persbericht
Internet Society Nederland
Uitnodiging
GGF/ISOC.nl masterclass
Bob Grossman: Datagrids and beyond
25 maart 2003, Amsterdam
Analysis and Mining of Globally Distributed Data
Robert L. Grossman, University of Illinois at Chicago/Two Cultures Group,
2003-ggf-grossman.jpg
Met verschillende gedistribueerde infrastructuren die nu beschikbaar zijn, is de analyse van data op afstand mogelijk. Voorbeelden zijn onder meer data webs, data grids en het semantische web. Nu rekenclusters en snelle netwerken steeds meer gewoongoed worden, is de analyse van data op afstand voor steeds meer gebruikers een praktische mogelijkheid en noodzakelijkheid. In deze tutorial zal dr. Bob Grossman een breed overzicht laten zien van de infrastructuur en de tools die op dit moment mogelijk zijn om data die wereldwijd verspreid is beschikbaar te maken. De masterclass bevat verschillende case studies uit de wetenschap, engineering en de commerciele praktijk, zowel clustergebaseerde tools als grid-tools en web services uit de webgemeenschap. Daarnaast geeft hij een overzicht van de huidige en opkomende standaarden op dit gebied. Het doel van de tutorial is om onderzoekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven wegwijs te maken met de technieken op het gebied van analyses en mining van op wereldschaal verspreide data.
Toegangsprijs voor de masterclass voor niet-leden van ISOC.nl is EUR 100, leden van ISOC.nl betalen slechts EUR 50 (
Aansluitend wordt u door ISOC.nl en de Universiteit van Amsterdam een hapje en drankje aangeboden, om samen met de overige deelnemers aan de masterclass en de spreker nog even door te denken over het belang van gridtechnologie en gedistribueerde data.
Over Robert Grossman
Meer info:
Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
Robert Grossman is directeur van het
Het internet is sterk in ontwikkeling, niet alleen op het gebied van toepassingen maar juist ook op het gebied van de techniek. De basis van het internet wordt gevormd door de onderliggende technische standaarden ('RFC's, internetprotocollen'), die er voor zorgen dat gegevens op een efficiente en robuuste manier over het wereldwijde netwerk van netwerken worden gerouteerd. Deze state-of-the-art technologie wordt in de vorm van open standaarden ontwikkeld door het
(c) Dit bericht is een uitgave van de vereniging