Ingezonden persbericht

Persbericht

20 maart 2003

XML heeft haar plaats veroverd op wereldmarkt
~ Mondiale studie toont penetratie XML als basistechnologie aan ~

Software AG heeft op CeBIT 2003 de resultaten van een mondiale XML studie aangekondigd - XML is in veel gebieden succesvol doorgedrongen en wordt nu beschouwd als één van de voornaamste technologieën in moderne en toekomstgerichte IT strategieën.

Dr. Bergmann Dr. Rohde & adviesbureau GmbH, gespecialiseerd in de IT- en telecomindustrie, hebben in het vierde kwartaal van 2002 461 bedrijven in de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk onderzocht. De onderzochte bedrijven kunnen als volgt worden geclassificeerd: éénderde van de bedrijven omvat klanten van Software AG die al XML technologie gebruiken, de overige tweederde is een selectie van willekeurig gekozen marktleiders in de VS en Europa. Er is met name geïnterviewd in de bedrijfstakken administratie, finance, media en productie.

Sterke groei voorspeld voor XML in 2004/2005
40 procent van de geïnterviewden heeft Software AG's oplossingen al actief geïmplementeerd. 56 procent van alle ondernemingen die nauw betrokken zijn geweest bij XML is hun volgende XML project al aan het voorbereiden. Daarnaast blijkt dat een sterk groeiend deel van de toekomstige projecten voor 2004/ 2005 op XML gebaseerd zal zijn.

De studie heeft ook aangetoond dat in 94 procent van de gevallen, de IT decision-makers de stuwende kracht zijn achter de implementatie van op XML gebaseerde projecten. Daarbij gaf bijna vijftig procent van de ondervraagden aan dat ook het management nauw betrokken was bij het beslissingsproces. 62 procent van de ondernemingen die nog geen klant zijn van Software AG gaf aan dat zij de mogelijkheden van XML technologie nog niet serieus overwogen hebben.

Verschillende implementatiegebieden
De meeste bedrijven implementeerden XML voor integratie-opdrachten - 33 procent voor het uitwisselen van gegevens tussen applicaties en 31 procent voor het uitwisselen van gegevens tussen ondernemingen. XML wordt geïmplementeerd om een uniforme, gestandaardiseerde IT-infrastructuur te creëren en om zakelijke processen te versnellen. Kostenbesparing speelt een ondergeschikte rol wanneer het gaat om het introduceren van XML.

Vergelijking tussen industrieën en landen
XML projecten zijn het meest vergevorderd in de VS, gevolgd door Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. In Italië en Frankrijk is de situatie duidelijk anders; daar was meer dan 86 procent van de geïnterviewden zich nog niet bewust van de voordelen van XML, of was men nog niet verder gekomen dan een evaluatie. Van de onderzochte industrieën is XML binnen de financiële sector het meest in gebruik, gevolgd door administratie, media en productie. De meer gestructureerde industrieën zoals administratie, finance en de gezondheidszorg, leveren een betekenisvolle bijdrage aan het verspreiden van XML.

Andreas Zeitler, lid van de raad van bestuur van Software AG en verantwoordelijk voor sales en marketing, legt uit: "Software AG heeft zich al enige tijd op XML gericht en heeft zeer succesvol, baanbrekend werk verricht. Daarom hebben we een enorm voordeel ten opzichte van de concurrentie in zowel ervaring als kennis, wanneer het gaat om het implementeren van op XML gebaseerde IT projecten. Dit komt onze klanten ten goede. We leveren hen efficiënte adviesdiensten en vernieuwende oplossingen die hen helpen hun concurrentievoordeel te verzekeren." Lothar Lasinski, Vice President van Corporate Marketing, voegt nog toe: "Onze klanten hebben het volgende gemeen: als ze de voordelen van XML eenmaal ervaren hebben in een concreet project, gebruiken ze het in de toekomst opnieuw. Om de kennishiaten binnen IT afdelingen op te vangen trainen wij gecertificeerde XML specialisten op onze XML Academy. Door deze kennisoverdracht, trachten we ook die ondernemingen te bereiken die nog geen XML technologie gebruiken."

(586 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00Fax: 030 750 30 99
E-mail: eduard.smeets@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com