Gemeente Hengelo

Collecte Bouwplannen Kledinginzameling Monumentenvergunning Raadscommissies Wet bodembescherming Investeringssubsidies sportaccommodaties Wet milieubeheer Wijkservicepunt Hengelose Es Kapvergunningen Compostactie Parkeerplaatsen voor gehandicapten Informatieavond autovrij gebied Verkeersbesluiten Voorbereidingsbesluiten Werk aan de weg Bestemmingsplannen
Mededelingen 18 maart 2003
Collecte

Tot en met 22 maart collecteert Simavi. Van 23 tot en met 29 maart collecteert Scouting Cunera Sint Marcellinus en ZOA-Vluchtelingenzorg. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Kledinginzameling

Raadscommissies

www.hengelo.nl onder Bestuur/ Raadscommissies.


* Voorbereidingsbesluit Noordelijke Spoorzone
* Kredietaanvraag aanbrengen stil asfalt cluster III (Oude Molenweg, Wolter ten Catestraat, Deurningerstraat en Beethovenlaan)

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert ook op dinsdag 25 maart 2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

2003 om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Verdeling budget inburgering 2003

* Verhoogde instroom nieuwkomers

* Subsidie 2003 SWOH

* Invloed plaatselijke overheid op instanties met maatschappelijke taken
2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Organisatie Netwerkstad Twente

* Procesplanning Netwerkstad Twente
Bestuur en Middelen
De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 27 maart 2003 om 18.30 (!) uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Eerste uitwerking notitie Kaderstelling 2004-2007
* Integrale aanpak Oldenzaalsestraat fase 2 & 3, gedeelte tussen Oude Molenweg en Hasselerbaan

* Wijziging Gemeenschappelijke Regeling IZA- Nederland in verband met fusie IZA en VGZ


* Verplichte collectieve rechtsbijstandverzekering gemeenteambtenaren

* Aankoop van grond met de daarop staande opstallen van de heer B. Scholten

* Aanvraag subsidie ICT- Communicatiefonds Stichting Stadsmarketing
* Aanvullend budget haalbaarheidsfase RBT
* Legesheffing bij planschadeverzoeken

Regeling investeringssubsidies sportaccommodaties


De gemeente kent een zogenaamde "regeling investeringssubsidies sportaccommodaties". Het doel van deze regeling is de stichting of verwerving, uitbreiding, inrichting en verbetering van (onderdelen van) sportvoorzieningen en sportverenigingen mogelijk te maken. Toekenning vindt plaats indien met de voorziening een functionele en noodzakelijke verbetering wordt bereikt en indien de voorziening past in het gemeentelijk sportbeleid. De aanvragen worden getoetst aan criteria die in overleg met de Sportraad Hengelo worden vastgesteld. Deze criteria vindt u op www.hengelo.nl..

Subsidie voor 2004 aanvragen?

Sportverenigingen die in 2004 in aanmerking willen komen voor een investeringssubsidie moeten vóór 1 mei 2003 een aanvraag indienen. Medio maart ontvangt iedere vereniging een herinnering. Meer informatie kunt u krijgen bij dhr. Vaneker, telefoon 245 97 32 of per e-mail: s.vaneker@hengelo.nl.

WijkServicePunt Hengelose Es


Begin 2000 werd een bewonersavond georganiseerd in de Hengelose Es. De aanwezigen konden aangeven wat er naar hun mening kon worden verbeterd in hun wijk. Eén van de meest uitgesproken wensen was de komst van een soort wijkloket.
Een centrale plek waar bewoners terechtkunnen met allerlei vragen over leefbaarheid, wonen, woonomgeving en sociaal-maatschappelijke omstandigheden.

De gemeente heeft aan het verzoek voldaan door de oprichting van het WijkServicePunt Hengelose Es. Vanaf 19 maart is het WijkServicePunt geopend.

Waarvoor kunt u terecht bij het WijkServicePunt?

Het WijkServicePunt is een plek waar verschillende organisaties aanwezig zijn; de gemeente Hengelo, de wijkagent, de buurt- en speeltuinvereniging Hengelose Es, de stadswacht, welzijnswerk Scala en HinT (de eerste maandag van de maand).

U kunt bij het WijkServicePunt terecht voor de veiligheid van de straat of buurt, het onderhoud, sociale onderwerpen, activiteiten in de wijk, onveilige verkeerssituaties, twisten, overlast op straat en nog veel meer. U kunt hier niet terecht voor diensten als paspoorten, bouwvergunningen of een uittreksel uit het persoonsregister, maar bijvoorbeeld wel weer voor een aangifte bij de politie. Het WijkServicePunt heeft als voordeel dat alles dichtbij is en dat tal van diensten op één locatie kunnen worden gevonden.

Openingstijden

Maandag: 13.00 uur 16.00 uur

Woensdag: 13.00 uur 16.00 uur
Donderdag: 17.00 uur 20.00 uur

Het WijkServicePunt is gevestigd in het speeltuingebouw van de Hengelose Es aan de Sloetsweg. Er is een eigen ingang aan de rechterkant, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de hoofdingang van het speeltuingebouw.
Compostactie

Van 24 maart tot en met 25 april kunt u als inwoner van de gemeente Hengelo -tegen afgifte van een tegoedbon- gratis een vrachtje compost afhalen op het Afvalbrengpunt aan de Wegtersweg. De tegoedbon kunt u vanaf 19 maart afhalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis. De compostcontainer bij het Afvalbrengpunt staat naast het kca-depot. U dient zelf voor een zak en een schep te zorgen. Afhalen van compost kan op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur. In verband met de drukte blijft de compostcontainer op zaterdag gesloten.
Informatieavond autovrij gebied

Voorbereidingsbesluiten

De raad heeft in zijn vergadering van 4 maart 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Castorweg/Havezatenlaan (besluit nr.37267). Het terrein is gelegen op de hoek van de Havezatenlaan en de Castorweg
* Bergweg/Tapuitstraat (besluit nr.38076). Het gebied wordt globaal omsloten door de Mussenstraat, Tapuitstraat, Patrijsstraat, Wielewaalstraat, de Elsbeek en de Beethovenlaan
* Bedrijventerrein Oosterveld (besluit nr. 38077). Dit gebied wordt omsloten door de Oldenzaalsestraat, rijksweg A1, de gemeentegrens Dinkelland en het fietspad Pallastweg

De voorbereidingsbesluiten treden in werking op 19 maart 2003 voor de periode van een jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De voorbereidingsbesluiten met de bijbehorende stukken liggen van 19 maart tot en met 29 april 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar.

Indien u een bezwaarschrift indient, kunt u desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo.

Bestemmingsplannen


Ontwerp bestemmingsplan Broek-Zuid, uitwerking
Kroeskarperstraat/Harderstraat

Op 29 september 1992 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Vossenbelt vastgesteld. In het bijbehorende plangebied ligt onder andere de huidige woonwijk Het Broek, welke bestaat uit de gebieden Broek-Zuid

en Broek-Noord. In het bestemmingsplan Vossenbelt maakt Broek-Zuid in haar geheel deel uit van de globale bestemming "woondoeleinden Uw". Op 26 april 2001 is het bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Zuid vastgesteld. Hierbij is echter het onderhavige plangebied gelegen tussen de Harderstraat en de Kroeskarperstraat buiten beschouwing gelaten, omdat hierin een groothandel in vleeswaren was gevestigd met een daarbij behorende milieuzone van 30 m. Inmiddels is dit bedrijf uit het plangebied vertrokken en kan ook dit gebied ten behoeve van woondoeleinden worden uitgewerkt. Hierbij is aansluiting gezocht bij het reeds geldende bestemmingsplan Broek-Zuid.
Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp bestemmingsplan Broek-Zuid, uitwerking Harderstraat/Kroeskarperstraat ligt van 19 maart tot en met 15 april 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Binnen genoemde termijn kunt u uw zienswijze op het plan schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Bouwplannen


* Bongertsweg 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Glasgowstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Glasgowstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Groenhofstraat 69, veranderen en vergroten woonhuis

* Piet Muyselaarstraat 64, veranderen en vergroten woonhuis
* Reviusstraat 91, oprichten erker

* Veenweg 16, oprichten van een erker

* Vockersweg 15, veranderen en vergroten woon- bedrijfsgebouw
* Enschedesestraat 336, plaatsen geluidsscherm
* Enschedesestraat 94, veranderen en vergroten entree
* Flemingstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* Hengelose Esstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis
* Oelerweg 26, veranderen en vergroten winkel/woonhuis en oprichten garage/berging en 2 bergingen (wijziging reeds verl.eende vergunning 2001/0988)

In de week van 3 tot en met 7 maart 2003 is vergunning verleend voor:
* Achterhoekse Molenweg 118, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 86 - 88, oprichten woonhuis en studio
* Deurningerstraat 206, veranderen en vergroten winkel/woonhuis
* Glanestraat 5, oprichten dakkapel

* Klaas de Rookstraat 32, veranderen kapconstructie
* Meeuwenweg 18, vergroten woonhuis

* Pastoor Ossestraat 36, oprichten woonhuis
* Rabatstraat 4, veranderen en vergroten woonhuis
* Steenmeijerstraat 22, plaatsen dakkapel
* Vleermuisstraat 32, oprichten woonhuis

* Vleermuisstraat 34, oprichten woonhuis

* Vleermuisstraat 36, oprichten woonhuis

* Vleermuisstraat 38, oprichten woonhuis

* Vosboerweg 26, oprichten bedrijfshal

* Willem Kesstraat 46, veranderen woonhuis
* Wolfkaterweg 2, oprichten woonhuis (vervangende nieuwbouw)
* Zaanstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
Reclamevergunningen

In de week van 3 tot en met 7 maart 2003 is vergunning verleend voor:
* Aletta Jacobslaan 55, aanbrengen reclamebord
* Diamantstraat 44, plaatsen informatie-zuil
* Nieuwstraat 40, plaatsen 2 uithangborden
* P C Hooftlaan 200, verplaatsen reclame-object
* Wemenstraat 12 A, plaatsen lichtbak
De verleende bouw- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 3 tot en met 7 maart 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.


* Else Mauhsstraat 4, veranderen en vergroten van een woonhuis en oprichten erker

* Groenhofstraat 69, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Nicolaasstraat 22, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Reviusstraat 91, oprichten van een erker
* Theodora Versteeghstraat 80, oprichten van een erker
* Veenweg 16, oprichten van een erker

* Willem Royaardsstraat 58, veranderen en vergroten van een woonhuis vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 19 maart tot 16 tegen dit voornemen kunt u tot 16 april 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Monumentenvergunning

Een aanvraag is ingediend voor het verkrijgen van een vergunning als bedoeld in de Monumentenverordening voor:

* Paul Krugerstraat 54, slopen van een toiletgroep. Het object staat op de gemeentelijke monumentenlijst.
Ter inzage en zienswijze
De aanvraag ligt van 19 maart tot 2 april 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, 2^e verdieping, Markt 203. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over de in behandeling genomen aanvraag voor 2 april 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet bodembescherming


Kennisgeving

Burgemeester en wethouders hebben een definitieve beschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze definitieve beschikking is vastgesteld dat op de locatie Deldenerstraat 134, kadastraal bekend onder sectie B, nummers 10268, 10580, 10572,10718 en 9674, sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan.

De ontwerpbeschikking heeft ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking wijkt inhoudelijk dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.
Ter inzage en bezwaar
Het besluit ligt van 19 maart tot en met 2 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Bodem, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 245 91 07.

Belanghebbenden kunnen tot en met 2 mei 2003 hun eventuele bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Dit kunt u richten aan het College van B en W, t.a.v. afdeling Bodem Mevrouw A. Agus, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer


Verklaring inzake melding verandering inrichting

Er is een verklaring afgegeven als bedoeld in artikel 8.19 tweede lid onder c van de Wet milieubeheer naar aanleiding van de melding gedaan door:

* H.J.J. ten Dam, Rotersweg 8, voor het veranderen van een rundvee-, vleesvarkens- en loonbedrijf

De verandering betreft het vervangen van een door storm verwoeste kapschuur door een nieuwe schuur op een andere plek op het bedrijfsterrein, welke schuur in hoofdzaak bedoeld is voor de opslag van hooi. Gevaarlijke stoffen worden hier niet in opgeslagen.

In de verklaring wordt uitgesproken dat de gemelde verandering, ondanks dat ze niet in overeenstemming is met de op 19 maart 2001 verleende revisievergunning, niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting mag veroorzaken en ook niet tot een andere inrichting dan vergund. Verder is er geen aanleiding over te gaan tot actualisering, wijziging of geheel of gedeeltelijke intrekking van de revisievergunning of van de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De melding met eventuele andere stukken en het besluit liggen van 19 maart tot en met 1 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu, op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur.

Belanghebbenden kunnen tot 2 mei 2003 een bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het College van B en W. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, een dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Indien binnen de genoemde termijn een bezwaarschrift wordt ingediend, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op dit verzoek is beslist. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht van 116,- verschuldigd (rechtspersonen 232,-).

Meldingen ex. artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, ontvangen van:

* Notenkraker Hengelo, Lambertuspassage 5 en Facts B.V., Westermaatweg 6, in verband met het van toepassing worden op deze inrichtingen van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer

* Schildersbedrijf Martin Moes, Sloetsweg 9, in verband met het oprichten van een schildersbedrijf (Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer)

* Howden Cooling Fans, Toermalijnstraat 45, in verband met het oprichten van een bedrijf voor het lossen, assembleren en verpakken van halffabrikaten tot gereedmaken van producten (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer)
* Café Bar Tat, Emmaweg 16, in verband met het van toepassing worden van het besluit op een eetcafé/bar, (Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer)

* Golfclub Driene, Enschedesestraat 381 en Emmas eetcafé, Emmaweg 6, in verband met het veranderen van deze inrichtingen op het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer


* Montessoribasisschool t Heem, Gerststraat 2, in verband met het van toepassing worden op het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer voor het plaatsen van een noodlokaal Ter inzage
De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.
Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar of beroep open.
De meldingen met bijbehorende stukken liggen vanaf 19 maart tot en met 29 april 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu. Kapvergunningen


In de week van 6 tot en met 12 maart 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 Acacias en 1 es in de Madoerastraat voor huisnummer 45-47 en tevens op de speelplek in Hengelo. Herplant: 3 esdoorns in de maat 14/16, in het voorjaar 2003.

* 1 berk in de Wolfkaterweg nabij huisnummer 32. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort, in de maat 14/16 binnen een jaar na het kappen van de boom.

* 2 Picea Omorika (Servische fijnspar) in de Jaques Urlusstraat 15. Herplant: 1 Quercus petraea (eik) in de maat 12/14 in de houtwal, in het plantseizoen 2003-2004.

De besluiten zijn genomen in de week van 6 tot en met 12 maart 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Parkeerplaatsen voor gehandicapten


In de week van 10 tot en met 14 maart 2003 zijn besluiten opgemaakt voor toewijzing van gehandicaptenparkeerplaatsen aan:
* H.C. Pootstraat, de eerste rechter parkeerplaats van de 5 haaks gelegen parkeerplaatsen op Plein 3 van 'tSwafert
* Straatsburg, de eerste rechter parkeerplaats van 6 extra brede gehandicaptenparkeerplaatsen tegenover de
hoofdingang van het woon(zorg)complex met de even nummers 140-170, 232-258 en 332-358

De parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse wordt vermeld.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Verkeersbesluiten


30 km inrichting Krabbenbosweg tussen Breemarsweg en Geerdinksweg

Op 4 februari 1999 heeft de gemeenteraad de Nijverheid aangewezen als 30 km-gebied. Inmiddels is de Nijverheid ook ingericht als 30 km-gebied. De randen van het 30 km-gebied zijn voor iedereen herkenbaar door de plaatsing van 30 km-borden en de toepassing van zogeheten inritconstructies. In het 30 km-gebied zijn snelheidsremmende maatregelen gerealiseerd in de Krabbenbosweg.

Uit gesprekken met BewonersOverleg Nijverheid is gebleken dat de gerealiseerde remmers in de Krabbenbosweg onvoldoende werken. De gemeente heeft zich daarom voorgenomen om aanvullende 30 km-maatregelen in de Krabbenbosweg te realiseren.

Het definitieve inrichtingsplan kunt u inzien in de Gemeentewinkel in het stadhuis.
Parkeerplaatsen voor gehandicapten

Werk aan de Weg




Geerdinksweg-Krabbenbosweg

In verband met asfalteringswerkzaamheden en het aanbrengen van een middengeleider vinden met ingang van maandag 17 maart werkzaamheden plaats aan het kruispunt Geerdinksweg-Krabbenbosweg. De strook Geerdinksweg richting Deldenerstraat, tussen de Louisestraat en de Wilderinkstraat, wordt voor een periode van ongeveer 4 weken afgesloten voor het verkeer. Verkeer komende vanuit de Oelerweg wordt met borden omgeleid. Voor vrachtverkeer geldt een andere omleidingroute, in verband met de geringe doorrijhoogte van het viaduct in de Tuindorpstraat. Ook deze omleidingroute wordt met borden aangegeven. Fietsers kunnen ondanks de werkzaamheden de Geerdinksweg in beide richtingen blijven gebruiken.

In verband met rioleringswerkzaamheden is met ingang van 3 maart voor een periode van ongeveer zes weken de Pastoor van Rossumstraat, In verband met herbestrating is vanaf 5 maart de Wethouder Kampstraat gelegen tussen de Twekkelerweg en de Aardoliestraat voor een periode van ongeveer 3 à 4 weken afgesloten voor het verkeer.

Kerkstraat

In verband met rioleringswerkzaamheden is met ingang van 12 maart de Kerkstraat gelegen tussen de Schouwinksweg en de Ludgerusstraat voor een periode van 5 à 6 weken afgesloten voor het verkeer.

Roershoek

In verband met het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen in de wijk Roershoek worden de volgende wegen afgesloten:
* kruising Salamanderstraat-Madridstraat, van 24 maart tot en met 3 april

* kruising Salamanderstraat-Hermelijnstraat, tot en met 25 maart
Spoorwegovergang Zwavertsweg

In verband met onderhoudswerkzaamheden van de Nederlandse Spoorwegen is het noodzakelijk de overweg in de Zwavertsweg af te sluiten voor alle verkeer op dinsdag 25 maart van 08.00 tot 16.00 uur.



actuele mededeling
maart 4 11