Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

19 maart 2003 (1)


Nunspeet-verkeersongeval met letsel

Een 27-jarige vrouw uit Elburg is op 18 maart gewond geraakt nadat zij een eenzijdig ongeval had gehad op de A28 ter hoogte van Nunspeet. Zij reed in de richting van Amersfoort en verloor op een gegeven moment door nog onbekende reden de macht over het stuur. Ze sloeg daar door over de kop. De vrouw is overgebracht naar het St Jansdalziekenhuis. Letsel onbekend.


Putten-diefstal

Een 74-jarige vrouw uit Putten deed aangifte van diefstal van geld uit haar portemonnee. Op 18 maart waren er een jongeman en een wat oudere vrouw bij haar aan de deur geweest die vroegen om een glaasje water en een stukje papier. Toen de vrouw naar binnen liep om dit te halen liep het tweetal mee naar binnen. Even later, toen het tweetal weer weg was, ontdekte de vrouw dat er een geldbedrag vanuit haar portemonnee was weggenomen die in de woonkamer lag.

Harderwijk- Diefstal uit school
In de nacht van 17 op 18 maart is er ingebroken in een school aan de Stationslaan in Harderwijk.
De daders kwamen binnen door een drietal ramen aan de achterzijde open te breken. Een drietal computerkasten werden weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.


Harderwijk-brand

Op 18 maart omstreeks 23.41 uur was er brand ontstaan in een woning aan de Alberdingk Thijmlaan. Een omwonende zag dat de vlammen aan de achterzijde vanuit het dak kwamen. De bewoners waren niet aanwezig. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Beide buren werden uit voorzorg geëvacueerd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.


Nunspeet-diefstal uit bedrijf

In de nacht van 17 op 18 maart is er ingebroken bij een bedrijf aan de Industrieweg. Hoe de daders zijn binnengekomen is nog niet bekend. Binnen was een tussendeur opengebroken. Weggenomen zijn twee beamers een laptop. Schadebedrag is niet bekend.

Wezep- bedreiging
Een 42-jarige man uit Wezep is op 18 maart aangehouden, nadat hij met een winkelmedewerker van een winkel aan de Meidoornpassage met een mes en een bijl had bedreigd. De man is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Emst-woninginbraak
Een 56-jarige man uit Emst deed aangifte van inbraak in zijn woning op 17 maart aan de Lariksstraat.
De daders kwamen binnen door een raam open te breken. Weggenomen werd een tv/videocombinatie, geld en sieraden. Schadebedrag is niet bekend.





't Harde- Snelheidscontrole
Op maandag 17 maart is er een tussen 11.00 uur -14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Eperweg (60 km. gebied). Er waren 1096 passanten, 64 overtredingen en de hoogste snelheid was 92 km/ uur.


Ermelo- winkeldiefstal

Een 15 jarige jongen uit Ermelo is betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Stationsstraat .
Hij had geen snoep afgerekend en werd door het winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Aangemeld bij LINK, het preventieteam van de NW Veluwe, waarna de meeste passende maatregel wordt opgelegd.


Harderwijk- Snelheidscontrole

Op dinsdag 18 Maart is er om 12.30 u een lasercontrole gehouden op de Tesselschadelaan en op de Vondellaan. Een bekeuring voor een snelheid van 61 km, 8 bekeuringen voor gordel en 1 bekeuring voor fout parkeren.
















038-375 10 50 ---- --