Gemeente Albrandswaard


17 maart 2002
2003. 12

Feestelijke onthulling kunstwerk in Rhoon

Rhoon - Het kustwerk "De Gans" van Maïté Duval staat al weer een poosje aan de H. de Koninglaan in Rhoon. Donderdag 13 maart is het kunstwerk, voorzien van een nieuwe sokkel, feestelijk onthuld door de kunstenares samen met wethouder Gerard Brussaard. Dichteres Jacqueline Uittenbogaart declameerde tijdens de bijeenkomst een gedicht dat zij speciaal voor De Gans gemaakt heeft.

De gemeente Albrandswaard heeft een actief kunstbeleid, waarbij regelmatig kunst en wisselkunst wordt aangekocht. Wisselkunst staat voor een bepaalde tijd op een plek in Rhoon of Poortugaal, dit was ook het geval met De Gans, een kunstwerk in brons.

De reacties van omwonenden en andere inwoners van Albrandswaard waren over dit kunstwerk echter zo positief, dat de gemeente heeft besloten om dit kunstwerk aan te kopen en een definitieve bestemming aan de H. de Koninglaan in Rhoon te geven. Er is een geheel nieuwe sokkel voor het kunstwerk gemaakt en De Gans staat nu definitief mooi te zijn op deze voor haar inmiddels vertrouwde plek.

Tijdens het samenzijn in het gemeentehuis werd door de kunstcommissie de nieuwe brochure met "beeldenroute"door Albrandswaard aan Gerard Brussaard overhandigd. Deze schitterende brochure is voor slechts E 0,50 bij de afdeling publieksservice te koop en leidt u in een tweetal rondwandelingen langs de beelden van Rhoon en Poortugaal.


---- --