Dienstenbond CNV

Gaat het wel goed bij Yarden?!
18-03-2003

Recent heeft uw CNV Dienstenbond bestuurder gesprekken gevoerd met zowel leden van de Ondernemingsraad als de directeur en hoofd Personeelszaken a.i. . Daar waren meerdere redenen voor. Met de leden van de Ondernemingsraad is vooral gesproken over de wijziging in het pensioenstelsel, de functie-aanpassing (m.n. coördinatorfunctie) en in algemene zin over de stand van zaken in het bedrijf, uitvaartverzorging (CBU) in het bijzonder.
Met de directeur en het hoofd Personeelszaken a.i. is gesproken over de voortgang van het bedrijf, ook weer CBU in het bijzonder. De directeur gaf een toelichting op de cijfers en plannen voor 2003. Wat daarbij opviel was het in het jaar 2002 geleden verlies op de uitvaart wat in 2003 moet worden omgebogen naar een forse winst.

Winst: hoe realiseren?
Dat is nu juist het punt waar het om draait. Langs welke weg moet die winst gerealiseerd worden? Volgens de directeur gaat het om efficiency, klantvriendelijkheid, de Yarden-saus over een begrafenis of crematie, uitbesteden van begrafenissen als er sprake is van een te lange reistijd, enz. Het werd verkondigd en kennelijk beleefd als een beleid met grote kans van slagen.
En het personeel? De indruk bestaat dat hierover niet alles is gezegd. Men spant zich wel in om door middel van cursusaanbod mensen te scholen zodat de kwaliteiten van de mensen op een hoger niveau komen te liggen. Of er gesneden wordt in het personeelsbestand blijft voor ons de grote vraag. Het afgelopen jaar is er in dat opzicht immers wel het een en ander voorgevallen.

Pensioenregeling
De CNV Dienstenbond meent voorts te hebben geconstateerd dat er op pensioengebied bij het personeel lang niet alles bekend is. Sinds 1 januari jl. heeft u geen eindloonpensioen meer maar een middelloon. Dat kan consequenties hebben in de hoogte van uw pensioenuitkering, zeker als u in korte tijd enkele promoties hebt gehad. Het plezierige is onmiskenbaar dat het pensioen nu premievrij is maar weet u hoe uw pensioen er straks uit gaat zien? Wij hebben voorts de indruk dat ook de Ondernemingsraad (nog) niet voldoende is geïnformeerd op dit gebied. Let wel, we spreken dus over een erg belangrijke arbeidsvoorwaarde wat alle werknemers bij Yarden aan gaat!

Bijpraten
Omdat uw bond wil opkomen voor de belangen van haar leden willen we u dit graag onder uw aandacht brengen. Overigens is met de directeur afgesproken dat we minimaal 2 keer per jaar worden bijgepraat. Wij hopen dat u ons ook bijpraat! Uw informatie is immers van het grootste belang om snel en adequaat te handelen, zeker daar waar misstanden ontstaan of dreigen te ontstaan maar ook om te toetsen of alles nu wel conform regelgeving verloopt.

Is uw collega al lid?
Geef deze informatie door aan uw collega's die nog geen lid zijn van de CNV Dienstenbond. Collectieve belangen gaan immers ook hen aan en wie weet beschouwen zij het ook als een oproep om lid te worden. Meeprofiteren van het lidmaatschap van een ander is immers wel de makkelijkste weg!
lid worden

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met bestuurder Arie Kasper, tel: (035)6460580.