Gemeente Dinkelland

Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND Datum plaatsing: 13 maart 2003

ALGEMENE INFORMATIE

INZAMELING KLEIN CHEMISCH AFVAL

Zoals op de huis-aan-huis verspreide afvalwijzer is vermeld, wordt ingaande 2003 het Klein Chemisch Afval 1 x per 2 maanden ingezameld. De chemocar zal op vrijdag 14 maart a.s. op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn.

Ootmarsum / Oud Ootmarsum

Kerkplein

09.00 - 09.30 uur

Café Oald Ootmöske

09.45 - 10.15 uur

Laagsestr. P.P. café "De Grens"

10.30 - 11.00 uur

De Wildbaan

12.30 - 13.00 uur

Sporthal Wildehof

13.15 - 13.45 uur

Albert Hein

14.00 - 15.00 uur

VRAGENHALFUUR RAADSCOMMISSIES, LAAT U HOREN!

Sinds 1 januari 2003 functioneert het gemeentebestuur van Dinkelland volgens het gedualiseerde systeem. Dat wil zeggen dat de gemeenteraad enerzijds en het college van burgemeester en wethouders anderzijds zelfstandige bestuursorganen vormen met ieder zijn taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
De gemeenteraad heeft drie taken: het formuleren van de algemene beleidskaders volgens welke de gemeente door het College wordt bestuurd, het controleren van het College op het vervullen van zijn bestuurstaken en, niet in de laatste plaats, het optreden als vertegenwoordiger van u als burger van Dinkelland. Om aan deze laatstgenoemde taak inhoud te geven is het heel belangrijk dat er een open communicatie plaatsvindt tussen de burger en de gemeenteraad. De gemeenteraad kan de burgers van Dinkelland alleen goed vertegenwoordigen als bekend is wat er leeft in de samenleving en wat u als burger bezig houdt.
De gemeenteraad van Dinkelland werkt met drie raadscommissies: de raadscommissie Ruimte (ruimtelijke ordening, economische zaken, beheer openbare ruimte, bouwen, milieu, volkshuisvesting), de raadscommissie Samenleving (welzijn, sport, cultuur, zorg, werk, inkomen, gezondheid) en de raadscommissie Bestuur en Middelen (relatie burger en bestuur, stads- en dorpsraden, openbare veiligheid, brandweer, functioneren gemeentelijke organisatie, financiën). De raadscommissies vergaderen eens in de zes weken en treden dan op als adviescommissie van de gemeenteraad voor allerlei onderwerpen waarover de gemeenteraad moet besluiten.
De gemeenteraad vindt het, zoals gezegd, heel belangrijk dat de communicatie tussen de raadscommissies en u als burger goed is. Daarom begint elke commissievergadering in Dinkelland met een

VRAGENHALFUUR VOOR DE BURGERS

Als u als burger een vraag heeft aan de gemeente die u wel eens kwijt wil dan kunt u van dit vragenhalfuur gebruik maken. De raadscommissie kan natuurlijk niet alle vragen meteen beantwoorden, maar zorgt er wel voor dat u een zo snel en volledig mogelijk antwoord krijgt op uw vraag.

Wilt u als burger gebruik maken van het VRAGENHALFUUR dan kunt u dit (minimaal 48 uur voor de commissievergadering) melden bij de griffier (tel. 854109).

Daarbij wordt u dan gevraagd het onderwerp, en uw naam, adres en telefoonnummer en vermelden.

OVERLAST HONDENPOEP

Hondenpoep is en blijft een groot probleem. Er komen de laatste tijd herhaaldelijk klachten binnen van overlast door hondenpoep binnen de bebouwde kom.
Overlast door hondenpoep ontstaat wanneer hondenpoep op plaatsen belandt waar dit zeer ongewenst is nl:


* midden op de straat, op trottoirs, op schoolpleinen en in de diverse zandbakken en speelterreintjes.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Dinkelland is in artikel 2.4.17 de verplichting opgenomen dat:


* elke hond (in de bebouwde kom) aangelijnd moet zijn. Tevens dient degene, die de hond uitlaat een schepje of een ander doelmatig middel voor de verwijdering van uitwerpselen bij zich te hebben.

Hondenbezitters uit de gemeente Dinkelland, of toch liefhebbers? Laat niet als dank voor het gezelschap dat u heeft gekozen, uw dorps- en stadsgenoten in de drollen van de uw viervoeter(s) lopen !

VERGADERINGEN

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN
Kamer II van de commissie bezwaarschriften komt in het gemeentehuis van Denekamp voor een vergadering bijeen op donderdag 20 maart a.s.

De agenda luidt als volgt:

1. (19.45 uur) een bezwaarschrift van 22 januari 2003 tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 17 december 2002, inhoudende de terugvordering van een deel van de ingevolge de Algemene bijstandswet toegekende uitkering;

2. (20.30 uur) bezwaarschrift van 5 september 2002, aangevuld bij brief van 27 december 2002 van de heer mr. M.A.A. Soppe namens mevrouw S.D. Smith tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 6 december 2002, inhoudende afwijzing van een verzoek ingevolge de Wet openbaarheid van bestuur (fictieve weigering is reeds behandeld ter zitting van 18 december 2002).

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn welkom de vergadering bij te wonen.

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voornemen tot wijzigen bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met in achtneming van het bepaalde in het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo dit bestemmingsplan gedeeltelijk te wijzigen. De wijziging voorziet in het vergroten van het agrarisch bouwperceel Lemselosestraat 19 te Weerselo.
Het voornemen ligt met ingang van 14 maart 2003 gedurende een periode van twee weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de wijziging kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een hotel aan de Hengelosestraat 6 in Deurningen (20020150).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Deurningen, Frans op den Bult BV", aangezien de goothoogte wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 11, lid 1 van het bestemmingsplan.

Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 14-3-2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Cellenkampstraat 8 in Ootmarsum: het uitbreiden van een woning en bouwen van een tuinhuis (20020732)

* Harwichsdijk 8 in Denekamp: het verbouwen van een woonhuis (20020633)

* Hakselaar 56 in Denekamp: het bouwen van een woonhuis (helft van een dubbelblok) (20020579)

* Villapark 24 in Ootmarsum: het vergroten woning en bouwen erker (20020649)

* Hakselaar 54 in Denekamp: het bouwen van een woonhuis (helft van een dubbelblok) (20020572)

* Hakselaar 46 in Denekamp: bouwen van een woonhuis (helft van een dubbelblok) (20020582)

* Voortmorsstraat 2 in Weerselo: het uitbreiden van een woning (20020683)

* Geert van Woustraat 23 in Denekamp: het verbouwen en uitbreiden van een woonhuis (20020746)

* Hakselaar 48 in Denekamp het bouwen van een woonhuis (helft van een dubbelblok) (20020583)

* Heggelkampsweg 4 in Agelo: het plaatsen van een speeltoestel (20030003)

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 14-3-2003 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.
BOUWEN

WELSTAND

De planbehandeling door de welstand voor de bouwaanvragen vindt tweewekelijks plaats op dinsdagochtend.
De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag.
U kunt bij planbehandeling en vergadering van de welstandcommissie aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen & Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Molenstraat 2, 4 en Denekamperstraat 1 in Ootmarsum: bouwen van drie dakkapellen;

* Mr. Lazonderstraat 49 in Denekamp: uitbreiden woonhuis;
* Grootsweg 2 in Deurningen: bouwen wagenloods;
* Meijboomstraat 23 in Ootmarsum: vergroten woning en
* Churchillstraat 53 in Denekamp: plaatsen muur.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor de volgende bouwplannen:


* Korte Bos 10 in Deurningen: bouwen erker;
* Postweg 15 in Saasveld: plaatsen binnenpands zwembad;
* Oldenzaalsestraat 54 in Denekamp: plaatsen scorebord;
* Beatrixstraat 25 in Denekamp: vergroten bijgebouw en bouwen hoekerker;

* Vijverstraat 1 in Ootmarsum: vergroten woonhuis en bouwen kap op bijgebouw;

* Father Raatgerstraat 6 in Rossum: bouwen erker;
* Hooimatenweg 2 in Tilligte: bouwen tweetal bijgebouwen;
* Kosthuisweg 2 in Weerselo: bouwen garage/berging t.v.v. 3 schuurtjes;

* Oldenzaalsestraat 40 in Denekamp: wijzigen gevel van de Edah en
* de Roerdomp 52 in Denekamp: vergroten woning.
Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Tegen voornoemde besluiten kan u met ingang van 13-3-2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

SLOPEN

Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:


* Grootsweg 2 in Deurningen : slopen wagenloods en
* Meijboomstraat 23 in Ootmarsum: slopen gedeelte van woonhuis.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.
Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor de volgende sloopplannen:


* Bornsestraat 6 in Weerselo: slopen bestaande woonboerderij;
* Bornsestraat 13 in Weerselo: slopen woning met bijgebouwen;
* Molenvenweg 2 in Saasveld: slopen gedeelte woonboerderij en
* Laagsestraat 64 in Oud Ootmarsum: slopen schuur.
Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 13-3-2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift worden ingediend.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging besluiten

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 14 maart 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, gedurende zes weken ter inzage het besluit op het wijzigen van de milieuvergunning van:

* Slagerij Lotgerink Bruinenberg, Tipweg 3 te Saasveld : een slagerij/slachterij, vergunning van 22 juni 1993.
Tevens ligt op de afdeling Bouwen en Milieu ter inzage het besluit op de aanvraag voor een milieuvergunning van:


* Maatschap Scholten Linde, Scholtenlindeweg 2 te Rossum voor het veranderen van een melkrundveehouderij.

Beroep tegen deze besluiten kan tot en met 25 april 2003 worden ingesteld door:

1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; 3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 25 april 2003 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden.
Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* Biologische landgoedtuinderij "De Witte Raaf", Ellenweg 7 te Denekamp: het van toepassing worden van het Besluit Akkerbouwbedrijven milieubeheer op de reeds opgerichte biologische landgoedtuinderij.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze melding kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

Tevens ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* Stal "De Wiemselbach", De Mors 69 te Oud Ootmarsum in verband met het bouwen van een paardenstal ter vervanging van en een aantal kleine interne wijzigingen. Deze wijzigingen zijn in overeenstemming met de voor de inrichting verleende oprichtingsvergunning van 27 mei 1997, nr. 18 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijzigingen voldoen aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijzigingen geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 23 april 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


* Muziekvereniging St. Henricus Rossum voor het houden van een verkoopactie op 6, 7 en 8 mei 2003 van 18.00 uur tot 21.00 uur.
* Ootmarsumse Lopers Club voor het houden van een loopevenement op 11 mei 2003 van 12.00 tot 17.00 uur.

* Rijvereniging Ons Genoegen Rossum voor het houden van een rommelmarkt op donderdag 29 mei 2003 van 7.00 uur tot 17.00 uur te Rossum.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in de locatie Ootmarsum. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:


* het houden van een verkoopactie op zaterdag 12 april van 09.00 uur tot 12.00 uur door scouting Margaretha Sinclair in hun clubhuis te Denekamp.

* Het houden van een palmpasenoptocht op 13 april 2003 van 10.30 uur tot 11.15 uur door de oudercommissie St. Aloysiusschool Weerselo.
* Het houden van een palmpasenoptocht op 13 april 2003 van 11.00 uur tot 12.00 uur door Jong Nederland St .Antonius te Saasveld
* Het houden van een palmpasenoptocht op 13 april 2003 van 11.00 uur tot 12.00 uur door het R.K. Kerkbestuur H. Plechelmus Rossum.
* Het houden van een palmpasenoptocht op 13 april 2003 van 10.30 uur tot 11.30 uur door de Stichting Jeugdwerk Deurningen.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

COLLECTEN en Kledinginzameling

Er is voor week 11, van 10 t/m. 15 maart 2003 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.