Gemeente Rotterdam

Nr. 12
13 maart 2003

Weekberichten van 17 t/m 23 maart 2003

Wethouder mevrouw De Faria neemt
aanbevelingen Skatepark in ontvangst
Wethouder mevrouw De Faria (o.m. Veiligheid) neemt op maandag 17 maart om 16.00 uur de aanbevelingen voor het tegengaan van overlast rond het Skatepark in ontvangst tijdens de officiële presentatie van het onderzoek. De presentatie wordt gehouden in de collegezaal van de Hogeschool Rotterdam aan het Museumpark 40 in Rotterdam. Zeven eerstejaarsstudenten deden onderzoek naar de overlast rond het Skatepark op de Westblaak. In het onderzoek met de titel 'Skatepark: vloek of zegen' zijn bedrijven, politie en skaters gevraagd naar hun visie op de onveiligheid en overlast. Doel is volgens de auteurs het scheppen van een objectief beeld over de mate waarin de skaters op Westblaak voor overlast zorgen. De uitkomst is verwerkt in een documentaire. Tijdens de presentatie worden aanbevelingen gedaan voor verbetering van de huidige situatie. (Voor meer informatie: Leonie Verbeek, tel. 078 - 616 13 16 of 06 - 410 536 94)

Wethouder Van Sluis plant eerste boom Landtong Rozenburg Wethouder Haven, Economische zaken en Milieu Wim van Sluis plant op dinsdag 18 maart om 17.30 uur de eerste nieuwe boom op de Landtong Rozenburg. Dit is ook het startsein voor de herinrichting van de landtong. De gemeenten Rozenburg en Rotterdam zijn initiatiefnemers. Deze herinrichting is onderdeel van een serie projecten om het gebruik van de haven te intensiveren en de kwaliteit van de leefomgeving in en rondom de haven te verbeteren. ROM Rijnmond coördineert het project. (Voor meer informatie: ROM Rijnmond, Anouk Glaudemans, tel. 010 - 252 48 35)

Wethouder Bolsius presenteert plannen herstructurering Hoogvliet Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) presenteert op woensdag 19 maart om 16.00 uur in Informatiecentrum Hoogvliet Vernieuwt aan de Sprong 10 samen met deelgemeentevoorzitter Kees van Pelt op virtuele wijze de plannen voor het stadshart van Hoogvliet. Ook wordt de nieuwe maquette van Oudeland gepresenteerd. De structuurschets voor het gebied is tot stand gekomen in samenwerking met bewoners van Oudeland. In de structuurschets wordt aangegeven hoeveel woningen er globaal komen en in welke prijsklasse ze vallen. Ook geeft de structuurschets een goede indruk van de kwaliteit van de toekomstige wijk. Uit de structuurschets blijkt onder andere dat het woningaanbod in de wijk gevarieerder wordt, wat de leefbaarheid ten goede komt en het wonen en werken in Hoogvliet aantrekkelijker maakt. (Voor meer informatie: Communicatie Hoogvliet, Jane Siwpersad, tel. 010 - 472 65 51) Wethouder van Sluis opent P&Odium voor Midden- en Kleinbedrijf Wethouder Wim van Sluis (o.m. Economische Zaken) opent op donderdag 20 maart om 16.30 uur in Ahoy' aan de Ahoyweg 10 P&Odium. P&Odium is een informatieve netwerkbijeenkomst over personeel en organisatie voor het Rotterdamse MKB, scholen en reïntegratiebedrijven. 'Geen perspectief voor hoger opgeleiden in het MKB?' is de centrale stelling van de bijeenkomst. Ook Hans de Boer, voorzitter van MKB Nederland, zal spreken. ( Voor meer informatie: OBR, Marco van den Berg, tel. 010 - 489 53 15 en www.p-odium.nl)

Wethouder Hulman reikt poëzieprijzen Dunya uit
Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) reikt op vrijdag 21 maart om 21.00 uur in het Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, de prijzen uit aan de winnaars van de Dunya Poëzieprijs 2002. De Dunya Poëzieprijs wordt sinds 1989 vanuit Rotterdam georganiseerd. Het is de enige poëzieprijs die auteurs van verschillende culturen de mogelijkheid biedt om in een andere taal dan het Nederlands in te zenden. De Stichting Dunya wil met de prijs bevorderen dat in Nederland wonende dichters uit andere culturen deel kunnen nemen aan het letterencircuit. Aan de 13de editie van de Dunya Poëzieprijs deden 185 auteurs mee van 22 verschillende nationaliteiten. De deelnemers zijn afkomstig uit Nederland, Suriname, Zuid-Afrika en België Hun gedichten zijn in 17 talen geschreven. (Voor meer informatie: Stichting Dunya, tel. 010 - 233 09 10 en www.dunya.nl)

Burgemeester Opstelten neemt BOORbalans 5 in ontvangst

Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op vrijdag 21 maart in de Eduard Flipsezaal van De Doelen, Karel Doormanstraat 223, het eerste exemplaar van BOORbalans 5 in ontvangst, tijdens een bijeenkomst die om 14.00 uur begint. ir. C. de Wijs, algemeen directeur Gemeentewerken Rotterdam, reikt hem de publicatie uit. BOORbalans 5 is gewijd aan het werk van het Bureau Oudheidkundig Onderzoek van Gemeentewerken (BOOR) in het Maasmondgebied in de periode 1991 - 2000. In de publicatie komen onder meer middeleeuwse stadskernen en kastelen aan bod, naast grafvelden, woon-plaatsen, sluisjes uit de Romeinse tijd, boerennederzettingen uit de IJzertijd en kamp-plaatsen uit de Nieuwe Steentijd. De nieuwe BOORbalans toont aan dat samenwerking tussen gemeenten in de regio op archeologisch gebied goede resultaten geeft. (Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Kees de Graaf, tel. 010 - 489 60 61)

Wethouder Pastors slaat eerste paal Montevideo
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) slaat op vrijdag 21 maart om 15:00 uur de eerste paal voor het appartementencomplex Montevideo op de Wilhelminapier aan de Rijnhaven. Montevideo wordt een voor Rotterdam uniek wooncomplex met 192 dure huur- en koopwoningen met hoogwaardige voorzieningen zoals een fitness- en healthclub, zwembad en digitale diensten zoals een boodschappenservice. De start van de bouw van Montevideo is bovendien een bijzonder moment omdat hier de eerste gronduitgifte in eigendom zal plaatsvinden. Vanaf 1 januari 2003 is erfpacht niet langer het enige systeem van gronduitgifte in Rotterdam. (Voor meer informatie: Communicatie bestuursdienst stadhuis, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 93 24) Burgemeester Opstelten in debat Nationale Toekomstprijs Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op vrijdag 21 maart deel aan het startdebat van de Nationale Toekomstprijs, dat om 15.00 uur begint in Hal 4 aan de Watertorenweg 200. Met het traditionele Startdebat opent de Stichting De Nationale Toekomstprijs de publieksactiviteiten van 2003. Demissionair minister mw. M.J.A. van der Hoeven (OCW) opent het debat. Thema van het Startdebat is 'Water-L-Anders'. Dit jaar staat, zowel nationaal als internationaal, water centraal. Het startdebat en de thema-actie van de Nationale Toekomstprijs staan daarom in het teken van water. Het startdebat vormt onderdeel van Waterlife Rotterdam. De stichting De Nationale Toekomstprijs is een doorgeefluik voor goede ideeën. Het middel is De Nationale Toekomstprijs, waarnaar iedereen kan meedingen. De prijsuitreiking op 16 oktober 2003 in Groningen is het sluitstuk van een traject van activiteiten door het jaar heen. (Voor meer informatie: St. Nationale Toekomstprijs, Joke Hirschmann, tel. 070 - 441 70 80 en www.toekomstprijs.nl)

Burgemeester Opstelten krijgt eerste kaart WK Korfbal Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op zaterdag 22 maart tussen 18.00 en 18.30 uur in Ahoy' aan de Ahoyweg 10 de eerste kaart in ontvangst voor het Wereldkampioenschap (WK) Korfbal. Die dag start officieel de kaartverkoop van het WK, dat van 1 - 9 november in Rotterdam wordt gehouden. Tot en met 7 november wordt gespeeld in de Topsporthal, de finalewedstrijden op 8 en 9 november zijn in Ahoy'. De burgemeester krijgt de eerste kaart in de pauze van de jaarlijkse Zaalkorfbalfinale (junioren en senioren), die al wekenlang is uitverkocht. (Voor meer informatie: Rotterdam Topsport, Hans Zoethoutmaar, tel. 010 - 497 12 12 en www.knkv.nl)

Openbare commissievergaderingen en Raadsvergadering

Alle openbare commissievergaderingen en de raadsvergadering worden gehouden in het Stadhuis.

Fysieke Infrastructuur en Verkeer 18 maart 09.30 uur kamer 7 Sociale Zaken en Onderwijs 19 maart 14.00 uur kamer 7 Bestuur en Veiligheid 20 maart 09.30 uur kamer 7
Gemeenteraad 20 maart 14.00 uur Raadzaal

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam