Ingezonden persbericht

Persbericht

ISIT & TeleCity tekenen samenwerkingscontract voor ontwikkeling 'Storage on Demand'

Naarden, 10 maart 2003 - - ISIT, toonaangevend leverancier van intelligente storage-oplossingen, en TeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, hebben een contract getekend voor de ontwikkeling van een nieuwe reeks 'Storage on Demand' services. TeleCity en ISIT richten zich in hun samenwerking op bedrijven die reeds in de TeleCity Data Centers gehuisvest zijn en op de corporate markt waar ISIT een bewezen staat van dienst heeft. De nieuwe diensten bestaan uit drie groepen: Replication-, backup- en storage on demand.

Recent onderzoek van Vanson Bourne, gericht op de huidige en toekomstige wensen met betrekking tot ICT-diensten bij corporate IT Directors, heeft aangetoond dat 60% van de bedrijven overweegt om binnen 6 maanden specifieke diensten te gaan outsourcen. Voor TeleCity en ISIT reden om hierop in te spelen met de vandaag aangekondigde ontwikkeling van nieuwe 'on demand' diensten. Binnen de nieuwe reeks diensten zal TeleCity zorgen voor hosting, facilitering van netwerken en eerstelijns ondersteuning aan eindgebruikers. ISIT vervult de rol van storage-expert en zal de tweedelijns ondersteuning bieden en eventueel installaties on-stie verzorgen.

"Wij verwachten met de nieuwe 'storage on demand' diensten in samenwerking met TeleCity grote successen te behalen", aldus Roelof Borggreve, algemeen directeur van ISIT B.V. "Er bestaat bij onze klanten immers een steeds grotere vraag naar flexibele on demand storagesystemen, waarbij de voorkeur uitgaat naar pay-as-you-grow-concepten in plaats van aanschaf."

"Een groot aandeel van de Nederlandse bedrijven blijkt te overwegen één of meerdere IT-componenten uit te besteden", vervolgt Borggreve. "Storage is hiervoor een uitstekend item wegens de nog steeds ongebreidelde groei en het ingewikkelde beheer van grote hoeveelheden bedrijfskritische data."

Alexandra Schless, Country Manager TeleCity zegt: "Binnen de Data Center markt heeft TeleCity de afgelopen jaren bewezen een stabiele en succesvolle aanbieder te zijn. De uitdaging voor ons is nu om verder te groeien binnen onze bestaande marksegmenten alsmede nieuwe marksegmenten te benaderen. Het kunnen aanbieden van nieuwe diensten zoals bv. storage on demand is daarbij een belangrijke ontwikkeling. Met een ervaren partner zoals ISIT kunnen we op professionele wijze de uitbreiding van ons dienstenportfolio in de markt zetten."

ISIT B.V., Gooimeer 14, Postbus 5146, 1410 AC NAARDEN. Telefoon: 035 - 695 61 11, fax: 035 - 695 61 13.
Over ISIT
ISIT - Intelligent Storage through Integrated Technology - is dé specialist in centrale back-up-, centrale disk storage-, high-availability-, disaster recovery-, archiverings-, NAS- en SAN-oplossingen voor open systems. Sinds de oprichting in 1991 heeft ISIT zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste leveranciers van storage-oplossingen in Nederland. ISIT's engineers en consultants hebben diepgaande kennis en jarenlange ervaring in het vertalen van storagewensen naar werkbare en op maat gesneden oplossingen. Door strategische samenwerking met toonaangevende business partners heeft ISIT toegang tot de laatste technologische ontwikkelingen. Tevens is ISIT aangesloten bij de Europese tak van de Storage Networking Industry Association (SNIA).
ISIT levert oplossingen van A-merken zoals ADIC, Cisco Systems, CommVault, Computer Associates, EMC², Exabyte, Fujitsu Softek, Legato, Network Appliance, StorageTek en VERITAS. De onderneming is niet gebonden aan één merk, leverancier of besturingssysteem. Daardoor kan altijd een oplossing op maat worden geleverd. De klant kiest of hij alleen een product of een volledige Turn-Key-oplossing wenst. Een ISIT Turn-Key-oplossing omvat implementatie, customized procedurebeschrijvingen, supportcontracten en training in ISIT's eigen storage democentrum. De supportorganisatie van ISIT zorgt voor onderhoud van zowel hard- als software. De helpdesk is desgewenst 24 uur per dag beschikbaar voor vragen en problemen.

Over TeleCity
TeleCity is de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers, de Telecom- en corporate ondernemingen levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten. Met een netwerk van 9 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones; LINX (Londen), AMS-IX, NL-ix (beiden Amsterdam) en MaNAP (Manchester). Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen waar het vanaf juni 2000 staat genoteerd aan de Londen Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2001 liet TeleCity een omzet zien van £32,6 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met het jaar 2000.

Voor redactionele informatie:
PB0403
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, Fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-pr.com.
Of: ISIT B.V., Reinout van Meurs, Gooimeer 14, Postbus 5146, 1410 AC NAARDEN. Telefoon: 035-695 61 11, fax: 035-695 61 13, e-mail: rvmeurs@isit.nl, website: www.isit.nl.

Voor overige informatie:
ISIT - The Storage Company TeleCity BV
Reinout van Meurs Mariska van Beukering Tel: 035 69 56 111 Tel: 020 564 08 72 E-mail: rvmeurs@isit.nl E-mail: mariska.vanbeukering@TeleCity.nl