Eneco

ENECO

ENECO Energie rondt koop REMU af

Rotterdam, 10 maart, ENECO heeft vandaag de aandelen in het energiebedrijf REMU overgenomen van de Provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten waarmee in november een principe-koopovereenkomst werd gesloten. De afronding van deze overname kwam tot stand nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Minister van Economische zaken onlangs toestemming verleenden voor de acquisitie. De ondernemingsraden van beide bedrijven hebben reeds eerder positief geadviseerd ten aanzien van de samenvoeging van de bedrijven.

Vanaf 15 april zal REMU volledig opereren onder de naam ENECO Energie. Door het samengaan van ENECO Energie en REMU ontstaat een energiebedrijf met 3,6 miljoen aansluitingen en een omzet van ruim EUR 3 miljard. De twee bedrijven vullen, mede door hun prominente aanwezigheid in de randstad, elkaar goed aan. Door de toegenomen schaalgrootte verwacht ENECO Energie operationele voordelen te behalen. Hierdoor wordt haar positie in de liberaliserende energiemarkt verstevigd.

In een reactie zei bestuursvoorzitter Ronald Blom van ENECO Energie: `ENECO Energie heeft zich met de aankoop aanmerkelijk versterkt. Beide bedrijven sluiten prima op elkaar aan en verstevigen elkaar. Daarom zien wij voor ENECO Energie een goede toekomst in een liberale energiemarkt.`

Namens de verkopende aandeelhouders reageerde Marianne Kallen-Morren, gedeputeerde van de Provincie Utrecht:
`Als aandeelhouders zijn we verheugd dat deze overname doorgaat en dat nu de daarvoor benodigde goedkeuringen zo snel zijn verkregen. Dit is goed voor het bedrijf, de aandeelhouders en voor ENECO Energie'

ENECO Energie is bij deze transactie geadviseerd door Kempen & Co. De aandeelhouders van REMU en REMU zijn geadviseerd door Merrill Lynch.