Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10 maart 2003

Team Dongen:
Kom van dat dak af!
DONGEN - De politie bekeurde vier minderjarigen omdat zij op het dak van een school zaten. Op zondagmiddag 9 maart trof de politie een 15 jarige jongen uit Oosterhout en drie jongens van 14 jaar oud uit Dongen aan op het dak van een school aan het Veld. Natuurlijk hadden ze daar niets te zoeken. De jongeren zullen worden verwezen naar bureau Halt.

Team Gilze en Rijen:
Bedrijfsinbraak
GILZE: De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak. De inbraak is gepleegd tussen vrijdag 8 en maandagochtend 10 maart bij een bedrijf aan de Burgemeester Krollaan te Gilze. Een hek werd geforceerd en vervolgens sloeg de dader twee ruiten kapot. Vanuit het bedrijf is computerapparatuur gestolen. Het bedrijf kreeg de afgelopen maanden al vaker ongewenst bezoek.

Autodiefstal
RIJEN: Op zaterdag 8 maart werd vanaf de Stationsstraat te Rijen een witte Volkswagen Golf gestolen. Het kenteken van de auto luidt PZ-28-GL. Het bouwjaar van de auto is 1986. De gedupeerde eigenaar deed op 10 maart aangifte van deze diefstal.

Graffiti
RIJEN - Het winkelcentrum aan het Wilhelminaplein is in het weekend besmeurd met graffiti. De "artiesten" maken volgens de winkeliers deel uit van een grote groep jongelui die dagelijks in en rond het winkelcentrum aanwezig is. De graffiti is gepleegd tussen zaterdag 8 maart 17.00 uur en maandag 10 maart 08.30 uur. Dit is gedaan met een oranje verf.

Team Waalwijk:
Inbraak in bedrijf
WAALWIJK: Afgelopen nacht (maandag 10 maart 2003) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Gantelstraat. Men kwam het bedrijf binnen door een roldeur open te breken. Wat er precies gestolen is was nog niet bekend. De nacht daarvoor had men in hetzelfde bedrijf geprobeerd om in te breken maar toen was het niet gelukt. Vermoedelijk is men dus afgelopen nacht terug gekomen.

Team Oosterhout:
Onder invloed achter het stuur OOSTERHOUT: Op maandag 10 maart omstreeks 01.35 uur hield de politie op de Burgemeester Elkhuizenlaan een 29 jarige automobilist aan. De man uit Oosterhout reed in zijn auto terwijl hij teveel had gedronken. Bij controle blies hij 450 ug/l. De man is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding uitgereikt.
Hij mag zich op dinsdag 10 juni 2003 om 09.30 uur bij de rechter verantwoorden voor dit verkeersmisdrijf.

Aanhouding na bedreiging OOSTERHOUT: Op maandag 10 maart om 12.30 uur arresteerde de politie een 30 jarige Oosterhouter. Hij wordt verdacht van het feit dat hij op 21 februari 2003 een 31 jarige Oosterhouter had bedreigd op de Nieuwe Bouwlingstraat te Oosterhout. De verdachte was verschillende keren betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Om die reden had hij een winkelverbod gekregen. Naar aanleiding van het opgelegde winkelverbod bedreigde hij het winkelpersoneel. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting op 25 april a.s.

Bron: Jeroen Steenmeijer