BDO ACCOUNTANTS EN ADVISEURS

Omzetgroei BDO Accountants & Adviseurs bijna 6%

BDO Accountants & Adviseurs heeft in 2002 een omzet gerealiseerd van 178,1 miljoen euro. Dat is een stijging van 5,8% ten opzichte van het boekjaar 2001. De fiscale dienstverlening vertoonde met een omzetstijging van ruim 13% de sterkste groei. Het grootste deel van de totale omzet is gerealiseerd door de accountantsdiscipline. Het aantal medewerkers bleef met 2134 nagenoeg gelijk.

'Verheugend is om vast te stellen dat de omzetgroei zich binnen BDO Accountants & Adviseurs in alle sectoren van onze dienstverlening voordeed. Geheel in lijn met de verwachtingen ontwikkelde de belastingadviespraktijk zich relatief het sterkst. Hoewel de overheid al jaren streeft naar vereenvoudiging van de fiscale wet- en regelgeving, blijkt in de praktijk de behoefte aan professionele ondersteuning nog steeds toe te nemen', aldus bestuursvoorzitter Ton Rutgrink in het dezer dagen verschenen Jaarbericht 2002 van BDO. 'Als we vooruitblikken wordt 2003 een jaar waarin de politieke en financieel economische onzekerheden, zowel nationaal als internationaal, centraal staan. Voorts mag worden verwacht dat de discussies over de wijze waarop en de omstandigheden waaronder accountants geacht worden hun werkzaamheden uit te voeren nog geenszins ten einde zijn. Ondanks de vele onzekerheden zien we het komend jaar met vertrouwen tegemoet. Dit vertrouwen steunt vooral op de loyaliteit die wij de afgelopen jaren van onze cliënten mochten ontvangen'.

BDO Accountants & Adviseurs maakt deel uit van BDO International, een internationaal netwerk vertegenwoordigt in 100 landen met ruim 22.500 vennoten en medewerk(st)ers. De omzet van BDO International groeide in 2002 met bijna 9% tot US$ 2,4 miljard. Daarmee onderscheidde BDO International zich evenals over 2001 positief ten opzichte van de vier grootste accountantsfirma's, de zogenoemde big four.

BDO Accountants & Adviseurs
BDO Accountants & Adviseurs verleent in Nederland vanuit ruim 30 vestigingen met meer dan 2000 vennoten en medewerk(st)ers diensten op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy. BDO richt zich met name op het Nederlandse middenbedrijf en is sterk in de advisering aan groeiende ondernemingen.


-------------------------------------------Noot voor de redactie-------
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Jeen Akkerman, directeur Marketing & Communicatie van BDO Accountants & Adviseurs, telefoon (040) 269 81 11. Meer informatie over BDO is te vinden op www.bdo.nl.

10 mrt 03 15:20