Gemeente Eijsden

Servicepunt TPG in Gronsveld

Steeds meer gaan geluiden op om de leefbaarheid in kleine kernen te behouden. Daarbij wordt gedoeld op allerlei voorzieningen die nodig zijn om het woon- en leefcomfort voor de inwoners van deze kernen te garanderen.

Economische wetten voor overheid...
Dit is overigens niet zo eenvoudig. De economische wetten spelen vaak een rol bij de keuze om een bepaalde voorziening in een kern te vestigen. De overheid maakt daarbij keuzen. Niet in iedere kern kan een bibliotheek, een sportzaal of een gemeen-schapshuis gevestigd worden. Dit zou exploitatie-technisch niet verstandig zijn.

... en voor ondernemingen
Ook ondernemingen maken natuurlijk zo'n keuze. Krijgen we voldoende klanten? Is onze omzet groot genoeg? Kunnen we van de winst leven? In veel gevallen moesten deze vragen met nee worden beantwoord. De inwoners van een kleine kern bezochten namelijk steeds meer de grote winkelcentra en lieten de kruidenier op de hoek links liggen.

Een positief geluid
Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen. Enige tijd leek het erop dat het postkantoor in de kern Gronsveld tot het verleden zou gaan behoren. Maar deze week kregen we bericht dat TPG Post een nieuw servicepunt in Gronsveld zal inrichten. Dit servicepunt komt in de Zelfbedieningswinkel Van Wel, Rijksweg 67 in Gronsveld. Het postkantoor is open van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur-12.30 uur en van 13.00-18.00 uur. Behalve op woensdagmiddag, dan blijft het loket dicht.