Gemeente Heerlen

home

Stuk CBS-weg definitief afgesloten

Vanaf 10 maart aanstaande wordt de CBS-weg, tussen de Sittarderweg en Kloosterweg, definitief afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting vloeit voort uit het verkeerscirculatieplan in het buurtontwikkelingsplan GMS, en werd eerder uitgebreid met de buurtbewoners besproken. Door de afsluiting wordt een einde gemaakt aan het oneigenlijk gebruik van de Sittarderweg als route voor doorgaand verkeer van en naar het centrum.

Wanneer de afsluiting op 10 maart een feit wordt, kan doorgaand autoverkeer gebruik maken van de route Palemigerboord/Schandelerboord of van de route Wickraderweg/Kloosterweg. Om hun wijk te bereiken kunnen buurtbewoners gebruikmaken van de Willemstraat/Spoorsingel, de Spoorsingel/Kempkensweg (alleen om de wijk in te rijden) en de Sittarderweg/Palemigerboord.

De verkeersmaatregelen komen voort uit het buurtontwikkelingsplan GMS. In 1999 is een verkeerscirculatieplan opgesteld, waarin de afsluiting van de Sittarderweg voor doorgaand verkeer was opgenomen. Deze maatregel vloeide enerzijds voort uit de visie op de verkeersstructuur en met name uit de wens de Sittarderweg te ontlasten. Aan de andere kant komt er door het laten vervallen van dit stukje weg meer ruimte voor Stadspark Oranje Nassau. In overleg met de bewoners is destijds besloten om deze maatregel uit te stellen tot de bouwactiviteiten van Stadspark Oranje Nassau zouden starten. Nu de bouw van de praktijkschool binnenkort start, is het moment aangebroken om de verbinding van de twee wegen daadwerkelijk af te sluiten.

Busverbinding
Omdat de verbindingsweg wel belangrijk is voor de bus blijft de verbindingsweg voorlopig wel toegankelijk voor bussen. Door een tijdelijke bussluis wordt voorkomen dat autos er ook gebruik van kunnen maken. In april start de aanleg van een nieuwe busbaan via de oude Kloosterweg. Dit is nu de doodlopende weg naar het kantoor van Jeugdbelangen. Naar verwachting is de nieuwe busbaan rond de bouwvak gereed. Hierna vervalt ook de busverbinding via de CBS-weg.

Afdeling Communicatie
Richard Pisters, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl