Grafinet


Canon introduceert multifunctionele iR400

Printen, kopiëren, scannen en faxen in een:

Canon introduceert met iR400 veelzijdig werkpaard voor de kantooromgeving

Hoofddorp, 10 maart 2003 - Canon Nederland introduceert met de iR400 een snel en veelzijdig afdruksysteem dat tot 40 afdrukken per minuut maakt. De iR400 biedt diverse mogelijkheden voor de samenstelling en afwerking van documenten. Door de modulaire opbouw is het systeem aan te passen aan elke huidige en toekomstige kantoorbehoefte.

De Canon iR400 kopieermodule is direct of later uit te breiden met de print-, fax- of scanmodule. Doordat de iR400 een volledig digitaal systeem is, kunnen deze functies door verschillende gebruikers tegelijkertijd door elkaar worden gebruikt. Gebruikers hoeven dus niet op elkaar te wachten. Zo houdt de iR400 gelijke pas met de hectiek die het hedendaagse kantoor kenmerkt.

Veelzijdigheid en hoge kwaliteit Het systeem drukt af met een buitengewoon hoge resolutie van 1200 bij 600 beeldpunten per inch (dpi), bij 256 grijswaarden. De Canon driversoftware is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en volledig afdrukbeheer. Gebruikers kunnen afdruktaken vanaf hun PC voorzien van afwerkinginstructies, zoals sorteren, (rug)nieten of dubbelzijdig afdrukken. De beeldverwerkingsserver in de iR400 zorgt voor efficiënte afwerking van de kopieer-, afdruk- en faxtaken. Doordat het systeem volledig digitaal werkt, is het mogelijk een document eenmalig te scannen en meermaals af te drukken, het beeld automatisch te positioneren en pagina's automatisch op inslag te zetten, volgens een vast stramien voor bijvoorbeeld boekjes. Vertrouwelijke documenten kunnen worden voorzien van een wachtwoord voordat ze in een digitaal postvak worden geplaatst.

Zes soorten papier
Ten behoeve van het grote aantal gebruiksmogelijkheden biedt de iR400 ook de uitgebreidste papiervoorraad in zijn klasse. De iR400 heeft plaats voor zes verschillende papiersoorten van A6 tot A3 formaat, in diverse gewichten. Zo is er plaats voor het briefpapier, volgbladen, faxpapier en formulieren.

De iR400 herbergt standaard 1050 vel papier in twee laden van 500 vel en de handinvoer van 50 vel. De papiervoorraad is variabel uitbreidbaar tot maximaal 5550 vel, door het combineren van aanvullende papierladen. Bij het leegraken van een invoer kan het systeem automatisch doorschakelen naar een volgende invoer. De handinvoer staat ook het gebruik toe van bijzondere media, zo als transparanten, etiketten en bijzonder papier.

Probleemloos printen
Door uitbreiding met het MultiPDL Printer Board-P1, ondersteunt de iR400 zowel de PCL5e- en PCL6 alsook de PostScript 3-paginabeschrijvingstaal. Deze printerkaart heeft een 500 MHz-processor, standaard 128 MB werkgeheugen en een vaste schijf van 10 GB. Hierdoor zorgt de iR400 voor een minimale belasting van het netwerk en worden opdrachten niet vertraagd. De Network Printer Board-R1 beperkt zich tot ondersteuning van de PCL-taal. Met behulp van de Canon Print Controller is de iR400 te koppelen aan Ethernet- en Token Ring-netwerken (optioneel).

Snelle fax
De optionele SuperG3-faxkaart voor de iR400-serie biedt een faxsnelheid van 33,6 Kb per seconde en de mogelijkheid te comprimeren volgens de JBIG-standaard. Faxen kunnen zowel vanaf de iR400 zelf, als vanaf een PC of Mac worden verzonden.

Scans met hoge resolutie Scannen wordt steeds belangrijker nu organisaties papieren informatie integreren met hun elektronische systemen. Met de scanmodule, biedt de iR400 de mogelijkheid originelen te scannen met resoluties variërend van 150 tot 2400 dpi, met een ruime ondersteuning van verschillende grijswaarden en verschillende papiersoorten.

Bediening wijst zichzelf Het gebruik van de geavanceerde mogelijkheden, is bij de iR400 eenvoudig dankzij de logische menustructuur op het ingebouwde toetsscherm. Deze menustructuur is zodanig opgebouwd dat gebruikers intuïtief hun weg weten te vinden in de mogelijkheden die het systeem biedt.

Beschikbaarheid
De Canon iR400 is per direct leverbaar.

Canon Nederland NV
Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon is de toonaangevende en innoverende leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor zowel consumenten als voor de zakelijke markt. Canon Nederland richt zich op twee markten:
* zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
* consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto)printers. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

Aanvullende iR400-specificaties

Beeldgeheugen: 32 MB, uitbreidbaar tot 96 MB
Eerste afdruk: 6 seconden
Opwarmtijd: maximaal 92 seconden
Afdruksnelheid: 40 pagina´s per minuut
Resolutie: 600 dpi x 600 dpi, geïnterpoleerd tot 1200 dpi x 600 dpi Grijswaarden: 256
Scanner: 600 dpi CCD
Grootste originelen: A3
Optionele afwerkingsmogelijkheden: (rug)nieten, sorteren en schikken Dubbelzijdig afdrukken in één gang
Vergroting: 25 % tot 800 % in stappen van 1 %
Meer kopieën van 1 document: 1-999
Papiergewicht: 64 tot 128 grams in de handinvoer Processor: MIPS PIII, 500 MHz
RAM: 128 MB, 168-pens DIMM
PDL-ondersteuning: PostScript 3TM, PCL 6, PCL 5e PostScript-lettertypen: 136 Type 1 en 3
PCL-lettertypen: 80 TrueType
Streepcode- en OCR-lettertypen: 32
Vaste schijf: 10 GB
Bijzonderheden: onafgebroken afdrukken, RIPpen tijdens printen, webtools
Interfaces: Ethernet: RJ-45 (10/100Base-T), 10Base-5, IEEE 1284; TokenRing
(optioneel): RJ-45, DB-9

Protocollen:

Ethernet:
TCP/IP, IPX/SPX, EtherTalk, SMB; TokenRing:
TCP/IP, IPX/SPX
Besturingssystemen: Novell NetWare V3.x, 4.x, Windows 95/98/NT 4.0/2000/XP, Solaris 1.x, 2.5, Linux, Mac OS Fax (optioneel) Compressie: JBIG/MMR/MR
Modem:

33,6 Kbps
Super G3 FAX

---