Gemeente Bergen op Zoom


Betaald parkeren Laatste waarschuwing

Enkele weken geleden is het betaald parkeren in het centrum van Bergen op Zoom uitgebreid tot 21.00 uur. Omdat nog niet iedereen op de hoogte was van deze wijziging, hebben de parkeercontroleurs een periode waarschuwingen uitgedeeld aan 'fout'parkeerders.

Voorzieningen
Op dit moment zijn er op de ingaande wegen van het centrum en op de verschillende parkeerpleinen borden geplaatst die de parkeerders opmerkzaam maken op de gewijzigde tijden waarop betaald moet worden voor het parkeren. Bovendien staan de betaald parkeertijden en het tarief vermeld op de parkeerautomaten.

Geen pardon
Vanaf maandag 10 maart 2003 wordt er daarom niet meer gewaarschuwd als er zonder (voldoende) te betalen geparkeerd wordt op tijden dat er betaald moet worden, maar wordt er een naheffing (bekeuring) opgelegd. De naheffing voor het parkeren zonder (voldoende) te betalen, kost 44,09.

Parkeren zonder vergunning
Naast het betaald parkeren zijn er in het centrum en op de ring rond het centrum van Bergen op Zoom parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Het parkeren voor vergunninghouders is gekoppeld aan het betaald parkeren. Dit betekent dat het verboden is om zonder vergunning op een vergunninghouderplaats te parkeren van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 21.00 uur en op koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Het parkeren zonder vergunning op een vergunninghouderplaats kost 40,=