Gemeente Utrecht

Pendelbus naar winkels De Meern

Snel nieuwe edah supermarkt in leidsche rijn

De gemeente Utrecht en Laurus NV zorgen ervoor dat al zeer snel een Edah nieuwe supermarkt staat ter vervanging van de op 4 maart jl. afgebrande supermarkt in Leidsche Rijn. De tijdelijke winkel is een belangrijke voorziening voor de bewoners van de nieuwbouwlocatie. Daarom zullen de gemeente en Laurus alles op alles zetten om de nieuwe winkel over ongeveer zes weken te kunnen openen. De winkel komt op de locatie van de afgebrande winkel in Langerak.

Om de bewoners verder tegemoet te komen, gaat er vanaf maandag 10 maart a.s. een pendelbus rijden vanuit Langerak naar de supermarkten in de Meern (C1000 en winkelcentrum Mereveldplein). Het betreft een proef voor een week, waarna de gemeente zal bekijken of er voldoende belangstelling is om hiermee door te gaan tot de nieuwe Edah winkel open gaat. Mocht het busje in een behoefte voorzien dan gaan er grotere bussen rijden. De bus vertrekt om 10.00 uur en 11.00 uur vanaf de Edah locatie en gaat terug om 10.45 uur en 11.45 uur vanaf winkelcentrum Mereveldplein. De bus doet ook de tussengelegen haltes op de Langerakbaan aan (Klifrakplantsoen, Houtrakgracht en Molenrakhof). Een retourrit met de pendelbus kost twee strippen, waarbij de normale vervoervoorwaarden gelden.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurjen van Keulen, projectbureau Leidsche Rijn, 030 - 286 71 13 en Lonneke Sanders, Laurus NV, 073 - 622 37 14.

Utrecht, 6 maart 2003.