Gemeente Smallingerland

Aanleg rotonde Eems - Overstesingel van start
6 maart 2003

Op de kruising Overstesingel - Eems wordt een rotonde aangelegd. A.s. maandag 10 maart beginnen de werkzaamheden. De kruising is 6 tot 8 weken afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt via de Lauwers omgeleid.

Busverkeer
Ook het busverkeer ondervindt hinder van deze werkzaamheden. Daarom zijn de routes aangepast en ingekort.
Lijn 14 rijdt gedurende de afsluiting niet over de Overstesingel, maar vanaf de Eikesingel via de Zuiderhogeweg over de Lauwers naar de halte op de Oprijlaan ter hoogte van de aansluitingen naar de Trisken en het Himsterhout. Om de omrijdtijd te compenseren wordt De Trisken dan niet meer aangedaan. De haltes bij Maartenswouden, Zwemmer, De Trisken zullen tijdelijk vervallen. Aan de Lauwers wordt gebruik gemaakt van de haltes van lijn 18. Bij het voormalig Andreascollege komt tijdelijk een extra halte.
Lijn 314 rijdt gedurende de afsluiting niet meer over de Overstesingel en Oprijlaan, maar vanaf de Gauke Boelensstraat via de Zuiderhogeweg naar de Eikesingel. De haltes bij Maartenswouden en aan de Oprijlaan ter hoogte van de aansluitingen naar de Trisken en het Himsterhout zullen tijdelijk vervallen.