Gemeente Eindhoven

Persbericht: 25 februari 2003

Fietspad Beatrixkanaal wordt opgeknapt

Op 10 maart wordt gestart met een opknapbeurt van het fietspad langs het Beatrixkanaal tussen de Oirschotsedijk en het viaduct van de A58. Het fietspad ten oosten van het kanaal ligt hier deels op grondgebied van de gemeente Best. Kanaal en naastliggende oevers zijn echter eigendom van de gemeente Eindhoven en worden door de gemeente onderhouden. De gebruikers van het fietspad zullen een omweg moeten maken via Erica ( ten westen van het kanaal) en de Oirschotsedijk en zijn daarmee een kwartiertje extra reistijd kwijt.

De afsluiting van het fietspad tussen de Maas (gemeente Best) en de Oirschotsedijk is onvermijdelijk door de omvang van het herstel- en onderhoudswerk. Het bestaande asfalt wordt op zeker vijftig plaatsen opgebroken, er worden boomwortels verwijderd en tenslotte worden over de hele lengte twee nieuwe lagen asfalt ( de bovenste rood) aangebracht. Verder wordt de openbare verlichting vernieuwd. De bestaande 16 lichtmasten worden vervangen door 62 aluminiummasten van 3,5 meter lang. Dit aantal masten is nodig om te voldoen aan de huidige verlichtingsnormen.

De voorbereidende werkzaamheden zoals het snoeien van bomen en uitzetten van de verkeersmaatregelen zullen op 27 en 28 februari plaatsvinden.

In verband met de volledige afsluiting van het fietspad in beide richtingen vanaf 10 maart worden vooraf tekstborden geplaatst die melding maken van de komende omleiding en de extra reistijd die daarmee voor fietsers is gemoeid. De werkzaamheden duren twee weken.

© 2003 Gemeente Eindhoven