Gemeente Noordwijk


P E R S B E R I C H T

PARKEERSERVICE NOORDWIJK 10 MAART 2003 VAN START

Bewoners en ondernemers Centrum kunnen vergunning aanvragen

Maandag 10 maart opent het kantoor van Parkeerservice Noordwijk aan de Pr. Bernhardstraat 53A. Vanaf die datum worden de voorbereidingen gestart om bewoners en ondernemers in het betaald-parkerengebied te informeren over de benodigde parkeervergunningen in het Centrum van Noordwijk aan Zee.
Per 1 mei geldt in dit gebied betaald parkeren in combinatie met vergunninghouders-parkeren, waarmee de gemeente de overlast van geparkeerde auto´s en de daarmee gepaarde verkeersstroom in dit gebied wil terugdringen.
Dit betekent dat iedereen die niet over een vergunning of ontheffing beschikt, moet betalen voor een parkeerplaats. Bewoners, bezoek van bewoners en ondernemers komen in aanmerking voor een vergunning, deze vergunningen moeten voor 26 maart a.s. worden aangevraagd. Vanaf woensdag 12 maart worden de informatie en aanvraagformulieren voor de verschillende vergunningen verzonden naar alle adressen binnen het betaald-parkerengebied. Bewoners en ondernemers buiten het centrumgebied ontvangen aan het eind van deze maand de brochure waarin alle informatie over het betaald parkeren in het Centrum is opgenomen.

Parkeerservice Noordwijk is een samenwerkingsverband van de gemeente Noordwijk en de Parkeer Groep Nederland (PGN). PGN is gespecialiseerd in de uitvoering van het parkeerbeheer voor meerdere gemeenten in ons land.
Met uitzondering van gehandicapten-parkeerkaarten en plaatsen zijn alle taken op het gebied van uitgifte en informatie bij Parkeerservice Noordwijk ondergebracht. De medewerkers verstrekken informatie, behandelen aanvragen voor vergunningen en ontheffingen en behandelen eventuele klachten.
Uitgifte van gehandicapten-parkeerkaarten en plaatsen blijft in handen van de afdeling Infrastructuur van de gemeente, omdat de medische verklaring die in de aanvraag is opgenomen door de gemeente wordt getoetst.

De informatie die inwoners en ondernemers in het Centrum van Noordwijk aan Zee komende week ontvangen bestaat ondermeer uit een brochure waarin de maatregelen voor de verschillende groepen parkeerders worden uitgelegd.
Met het formulier voor bewoners kan ook een bezoekersvergunning worden aangevraagd. Op het aanvraagformulier voor ondernemers kunnen hotel- en pensionhouders ook een aanvraag indienen voor een gastenvergunning.

Noordwijk, 7 maart 2003

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 11-03-2003 webmaster@noordwijk.nl