Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave 10 maart 2003

* VROUW GEWOND TIJDENS BEROVING
SPIJKENISSE - Zondagmorgen rond vijf uur werd op de Herfstakker een daar lopende 21-jarige vrouw uit Spijkenisse plotseling van achteren beetgepakt door een onbekende man. De vrouw verzette zich, maar kwam tijdens de schermutselingen ten val. Nadat de straatrover haar handtelefoon en portemonnee, met daarin zo'n 75 euro had afgenomen, rende hij weg. Het slachtoffer, dat hand- en hoofdletsel en schaafwonden had opgelopen, moest zich in het Ruwaard van Puttenziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen.

* MEISJE BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks kwart voor twaalf werd op de Huniadijk een daar lopend zeventienjarig meisje uit Rotterdam plotseling belaagd door een man, die haar een vuurwapen tegen het hoofd drukte. Onder bedreiging moest het slachtoffer haar portemonnee, handtelefoon, sieraden en pinpasje afgeven.
* DEALER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks vijf uur werd op de Mathenesserdijk een 30-jarige Rotterdammer aangehouden. Door cameratoezicht was gezien, dat de man verdovende middelen verkocht. De gewaarschuwde politie hield de man aan en trof even later onder een auto 13 bolletjes cocaïne aan, die de verdachte had weggegooid. Hij werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

* MAN IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagavond werd op de Doenkade een 43-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had met een gestolen auto gereden en was op de Doenkade de macht over het stuur verloren en op z'n kop in de sloot terecht gekomen. De auto was zondagmorgen vroeg gestolen bij een inbraak op de Harkulo. Surveillerende politiemensen zagen de auto 's-avonds op de Keileweg staan. Toen de bestuurder de politiemensen zag ging hij er met de auto vandoor. Hij negeerde een stopteken en reed met hoge snelheid door Rotterdam-West naar Schiedam, achtervolgd door de politie. Uiteindelijk kwam hij via de Matlingeweg terecht op de Doenkade waar hij de controle over de auto verloor en in de berm geraakte. De auto draaide rond, sloeg over de kop en kwam ondersteboven in de sloot terecht. De man moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en werd met een spoedtransport door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Na behandeling, de verdachte had geen noemenswaardig letsel opgelopen, werd hij overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.