Politie Hollands Midden
Datum: 10 maart 2003

(

Eenzijdig verkeersongeval Noordwijk
Een 21-jarige bromfietser uit Voorhout is op maandag 10 maart omstreeks 02.00 uur onderuit gegaan met zijn voertuig. De bromfietser reed vermoedelijk onder invloed van alcohol al slingerend over de Schiestraat komende uit de richting van de Nieuw Offemweg. De bromfietser ging onderuit toen hij tegen de stoeprand reed. De bromfietser werd voor controle overgebracht naar het LUMC waar ook een bloedproef werd afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.


Onder invloed rijden Noordwijk

De politie hield op vrijdag 7 maart rond 20.40 uur op de Hyacinthstraat een 75-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
De politie hield op zaterdag 8 maart rond 04.45 uur op de Duinwetering een 51-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 345 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Onder invloed rijden Noordwijkerhout

De politie hield op zaterdag 8 maart rond 00.05 uur op de Duinschoten een 55-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout aan. De vrouw was bij het nemen van een bocht met haar auto in een sloot terecht gekomen. De vrouw had drank op. De uitslag van de ademanalyse was 1000 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.)
De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Tegen haar maakt de politie proces-verbaal op.


Onder invloed rijden Hillegom

De politie hield op zaterdag 8 maart rond 05.00 uur op de Wilhelminalaan een 30-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 300 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Slachtoffer van koetsongeval overleden Katwijk

Een 74-jarige koetsier uit Valkenburg is op zaterdag 8 maart in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De man liep deze verwondingen op toen hij op vrijdag 7 maart rond 13.45 uur op de Boulevard van de bok afviel. Tijdens het stilstaan had één van de bespannen paarden zijn hoofdstel verloren door het met zijn hoofd schuren tegen boom. De koetsier wist vervolgens het paard dat het op een lopen zette niet meer onder controle te houden. De koets raakte vervolgens een muurtje, waardoor een wiel van de koets afbrak. De koetsier viel daardoor op de grond. Hij werd overgebracht naar het LUMC waar hij later in de nacht overleed.


Onder invloed rijden Oude Wetering

De politie hield op zondag 9 maart rond 02.45 uur op de Burgemeester Peeklaan een 29-jarige automobilist uit Nieuw Bergen aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 600 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Verder maakt de politie proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden Roelofarendsveen

De politie hield op zondag 9 maart rond 05.50 uur op het Noordplein een 46-jarige automobilist uit Rothwell Leeds aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 480 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden Zoeterwoude-dorp

De politie hield in de avond van zondag 9 maart op de Dorpsstraat een 46-jarige en een 36-jarige automobilist uit respectievelijk Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk aan. Beide verdachten verkeerden onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was respectievelijk 380 ug/. en 505 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.


Onder invloed rijden Hazerswoude-dorp

De politie hield op zondag 9 maart rond 05.00 uur op de Gemeneweg een 43-jarige automobiliste uit Hazerswoude-Rijndijk aan. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 660 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Politie houdt verdachten van geweld aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op vrijdagavond 7 maart in Alphen aan den Rijn vier jongeren van 17, 16 en 15-jaar aan. Twee van hen zijn inwoners van Alphen aan den Rijn en twee komen uit Ter Aar. De politie hield de jongeren aan nadat zij een 15-jarige jongen aan Lupinesingel bedreigd en beschoten hadden met een luchtdrukpistool. Daarbij verwondde een kogeltje het slachtoffer aan zijn enkel. De politie trof bij de aanhouding het wapen aan. De politie nam het luchtdrukpistool in beslag. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt wat de aanleiding is voor de bedreiging en mishandeling.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op vrijdag 7 maart rond 21.05 uur op de Van Nesstraat een 32-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 710 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie hield op zondag 9 maart rond 03.40 uur op de Prinses Beatrixlaan een 25-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 240 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De verdachte kreeg een boete van E 190,00.


Politie houdt verdachte van inbraak of vernieling aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op zaterdag 8 maart rond 03.30 uur op de Prinses Margrietlaan een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten troffen de man onder verdachte omstandigheden nabij een bedrijf aan die weg aan. Toen hij de politie zag rende hij weg. De politie kon hem vervolgens wel aanhouden. Bij nader onderzoek bleek een ruit van een bedrijf aan de Prinses Margrietlaan te zijn vernield. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt nu of er sprake is van vernieling of dat de verdachte in wilde breken maar dit door de aanwezigheid van de politie voorkomen werd.


Straatroof Alphen aan den Rijn

Een 75-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is op zaterdag 8 maart rond 23.30 uur op de J.P. Coenlaan het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende man rukte de tas uit de handen van de vrouw en rende er meer weg in de richting van de Prins Marijkelaan. De vrouw kwam door de onverwachte aanval nog ten val. In de tas zaten diverse bescheiden en wat geld. De politie is op zoek naar de straatrover.


Verkeersongeval Alphen aan den Rijn
Bij een verkeersongeval op zondag 9 maart omstreeks 13.30 uur raakten vijf personen gewond. Een 20-jarige automobiliste uit Heusden (NB) reed over de Burgemeester Bruinslotsingel komende uit de richting van de Eisenhouwerlaan en sloeg bij de kruising met de Diepenbrockweg links af. Ze liet hierbij een tegemoetkomende 38-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De Alphenaar en zijn 6-jarige zoon bleven ongedeerd. Wel raakten twee andere gezinsleden gewond. Een 2-jarige dochter liep een snee in het voorhoofd op en de 34-jarige echtgenote pijn in de borst. Ze werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobiliste uit Heusden klaagde over de pols en de heup en werd overgebracht naar het LUMC. Een inzittende van haar voertuig, 25-jarige Alphenaar, werd in verwarde toestand eveneens overgebracht naar het LUMC.

Eenzijdig verkeersongeval Zoeterwoude-Rijndijk
Een 31-jarige bromfietser uit Leiden is op zondag 9 maart omstreeks 17.10 uur gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De bromfietser reed over de Laan de Goede Herder komende uit de richting van de Vleugelnootlaan. De bromfietser had zijn voertuig niet voortdurend onder controle na een flauwe bocht. Hierdoor botste hij tegen een geparkeerde auto. Bij de Leidenaar werd een nekkraag aangebracht waarna hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Vermoedelijk reed de Leidenaar onder invloed van alcohol. Bij hem werd een bloedproef afgenomen. De uitslag daaarvan is nog niet bekend. De scooter liep grote schade op. De auto had een deuk en krasschade aan de voorzijde.

Bedrijfsinbraak Leiden
Afgelopen weekend is in een bedrijf aan het Schuttersveld ingebroken. Men kwam het kantoor binnen vermoedelijk via de nooduitgang. Eenmaal binnen werden diverse ruimtes doorzocht. Er werden onder andere computers weggenomen.

Beroofd van camera Leiden
Een 34-jarige vrouw uit Noordwijk is op zondag 9 maart even na 15.00 uur beroofd van haar fotocamera. De Noordwijkse wilde op de Haarlemmerstraat een foto van haar echtgenoot maken toen een man voorbij fietste en de camera wegtrok. De donkergekleurde man gekleed in een donker trainingspak en zwart baseballpetje fietste door in de richting van het station. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief). De man reed op een groene fiets.


Automobilist van auto bestolen Leiden

Een 26-jarige automobilist uit Leiden is op vrijdag 7 maart rond 21.45 uur het slachtoffer geworden van een 'carjack'. Tijdens het inparkeren op de Thorbeckestraat, stapte plotseling aan de bijrijderskant een nog onbekende donker gekleurde man in. De man bedreigde de automobilist met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gaf hem opdracht te gaan rijden. Na ongeveer vijf tot tien minuten rijden gaf de carjacker de Leidenaar opdracht uit te stappen. Dit was op de Zoeterwoudsesingel nabij de Hoge Rijndijk. De onbekende man reed vervolgens met de zwarte Renault Megane weg. De Leidenaar waarschuwde daarop de politie die direct de auto heeft laten signaleren. De politie stelt een nader onderzoek in. Zij vraagt eventuele getuigen van het voorval op de Thorbeckestraat of de Zoeterwoudsesingel, zich bij de politie te melden. Zij kunnen contact opnemen met de plaatselijke politie via telefoonnummer 0900-8844.


Inbraak in woning Leiden

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart werd er ingebroken in een woning aan de Uiterstegracht. Vermoedelijk wist men binnen te komen door het slotschoot van een deur weg te drukken. Uit de woning is een fotocamera, een mobiele telefoon, geld en zijn twee portemonnees gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op zaterdag 8 maart rond 04.45 uur op de Witte Singel een 32-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 435 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Op zaterdagavond rond 20.45 uur hield de politie op de Ijsselmeerlaan een 54-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 350 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Op zondag 9 maart rond 01.55 uur hield de politie op de Morsweg een 28-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 275 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Op maandag 10 maart rond 02.40 uur hield de politie op de Oegstgeesterweg een 29-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 345 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Politie houdt verdachten van geweld aan Leiden

De politie hield op zaterdag 8 maart rond 00.15 uur op de Breestraat twee mannen aan van 30 en 20 jaar en afkomstig uit Lisse. De twee duwden een sigarettenpeuk op de voorruit van een passerende politieauto uit. Toen de agenten de twee op hun gedrag aanspraken schoot de vlam in de pan. De twee bespuugden en sloegen de agenten. Deze wisten vervolgens met behulp van collega's de twee in de boeien te slaan. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden de twee verdachten in de loop van zondagmiddag 9 maart weer op vrije voeten gesteld.


Politie houdt verdachte van geweld aan Leiden

De politie hield op zondag 9 maart rond 03.10 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Turfmarkt een 23-jarige man uit Rijnsburg aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in de uitgaansgelegenheid een 30-jarige man uit Leiden te hebben mishandeld. De verdachte zou de man met een kapot bierglas in het gezicht hebben bewerkt. Het slachtoffer moest zich in het LUMC aan zijn verwondingen laten hechten. De politie stelt een nader onderzoek wat de aanleiding was voor dit geweld.


Diefstal bromfiets Leiden

Een 16-jarige Pizzakoerier uit Leiden raakte op zondag 9 maart rond 20.30 uur zijn bromfiets kwijt. De bezorger had juist op een adres aan de Kraaierstraat bezorgd. Op het moment dat hij zijn bromfiets weer wilde pakken, werd hij ruw omver geduwd door een nog onbekende jongeman. Deze startte de bromfiets en reed weg. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Voorschoten

De politie hield op zondag 9 maart rond 02.00 uur op de Rembrandtlaan een 66-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 600 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Verder maakt de politie proces-verbaal op tegen de verdachte.

Bedrijfsinbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel
In de vroege ochtend van zondag 9 maart is ingebroken in een winkel aan het Dorrestein. Door een ruit in te gooien wist men de winkel binnen te komen. Er werd een kussen en een badjas weggenomen.


Onder invloed met auto sloot in Boskoop

De politie hield op vrijdag 7 maart rond 15.30 uur op de Goudse Rijweg een 47-jarige automobilist uit Waddinxveen aan. De man was met zijn auto in een sloot naast de weg beland nadat hij naar zijn zeggen uit moest wijken voor een tegenligger. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 670 ug/l. ( limiet in het verkeer is 220 ug/l.) Het was niet de eerste keer dat de verdachte voor het rijden onder invloed was aangehouden. Hij had pas zijn rijbewijs teruggekregen. Deze vorderde de politie nu weer in. De politie maakt verder proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak in woning Waddinxveen

In de vroege morgen van zondag 9 maart werd er ingebroken in een woning aan de Ieplaan. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Uit de woning is een laptop gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Automobilist rijdt door na aanrijding Reeuwijk

Een 20-jarige automobilist uit Gouda werd op zondag 9 maart door de politie gehoord over een doorrijden na aanrijding. De verdachte had eerder die dag, rond 04.20 uur op de Nieuwdorperweg een 19-jarige meisje uit Gouda op haar fiets aangereden Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De verdachte reed door. De politie stelde direct een onderzoek in. Op een parkeerterrein aan de Han Hollanderweg werd een beschadigde auto aangetroffen. Dit spoor leidde naar de verdachte. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak in woning Gouda

In de late middag of avond van vrijdag 7 maart werd er ingebroken in een woning aan de H.J.A.M. Schaepmanstraat en de Palenstein. Om binnen te komen werd bij één woning een raampje opengebroken. Bij de andere woning werd een deur opengebroken. Uit de woningen is een dvd-speler, een mobiele telefoon, enkele fototoestellen en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Straatroof Gouda

Een 61-jarige vrouw it Rotterdam is op zaterdag 8 maart rond 13.30 uur op het Omlooppad het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende jongen op een fiets rukte de rugtas van de schouder van de vrouw en maakte zich vervolgens met de tas uit de voeten. Hij fietste weg in de richting van de Thorbeckelaan. De politie is op zoek naar de straatrover.

Onder invloed rijden Gouderak
De politie hield op vrijdag 7 maart rond 20.10 uur op de Kranepoort een 23-jarige automobilist uit Gouderak aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 635 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Verder maakt de politie proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak in woning Schoonhoven

In de middag of avond van vrijdag 7 maart werd er ingebroken in een woning aan de Edelsmidsdreef. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een videocamera en enkele acculaders voor een mobiele telefoon gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Schoonhoven
De politie hield op zondag 9 maart rond 05.00 uur op de Van der Heijdenstraat een 43-jarige automobilist uit Schoonhoven aan. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 295 ug/l. (limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --