Ingezonden persbericht

Releasecompany.nl: handel in tweedehands leasecontracten

Leve de recessie

AMSTERDAM, 20030306 -- Door de economische malaise zitten veel ondernemingen met niet vol gemaakte auto leasecontracten. Leasemaatschappijen rekenen bij een vroegtijdige contract beëindiging een afkoopsom van al snel enkele duizenden Euro's. Andere bedrijven willen bij voorkeur een korte termijn leasen. Recent opgerichte bemiddelingsbedrijven brengen deze partijen bij elkaar. Het doel is om het niet volgemaakte contract over te dragen naar de nieuwe contracthouder.

De stilstaande auto's worden op de websites van deze bureaus geplaatst. Indien de auto voldoet aan de wensen van de potentiële nieuwe contracthouder dan wordt het contract overgedragen. Leasemaatschappijen gaan in de meeste gevallen akkoord met een dergelijke contractovername. Er is sprake van een win win situatie. De huidige contracthouder hoeft geen dure afkoopsom te betalen. De nieuwe contracthouder huurt voor een korte periode maar wel tegen een aantrekkelijk tarief. De bemiddelingsbedrijven ontvangen een vergoeding voor het adverteren op hun website.

www.releasecompany.nl, een nieuwe dienst op dit gebied, pakt het anders aan. Op de website kunnen ondernemingen gratis hun stilstaande lease auto's aanbieden. Bedrijven die liever een korte periode willen leasen kunnen gratis een zoekopdracht plaatsen. Alleen in het geval van een succesvolle transactie rekent Releasecompany de huidige contracthouder 25% van de door hem bespaarde afkoopsom.

www.releasecompany.nl werkt op basis van een concrete zoekopdracht. Een belangrijk voordeel is dat er bij een match gelijk een transactie kan plaatsvinden. De huidige contracthouder is direct van zijn maandelijkse lasten verlost. Andere bemiddelingsbedrijven bieden contract aanbieders uitsluitend een betaalde online marktplaats. In het ergste geval kan het enkele maanden duren voordat er een transactie plaatsvindt. De huidige contracthouder kan in dat geval achteraf nog beter uit zijn geweest met het direct betalen van de afkoopsom aan de leasemaatschappij.

Andere soortgelijke diensten:
Leasetrader, Leaseaanbod, Leasexchange, Leasetrading en Camediair.



Ingezonden persbericht