PERSBERICHT
27/02/2003

Henri Krug veertig jaar bij Krug

In 2003 viert Henri Krug zijn veertigjarig jubileum bij het fameuze Champagnehuis Krug. Hij is een telg van de vijfde generatie Krug die zich met hart en ziel inzet om de kenmerkende stijl van Krug te behouden en voort te zetten. Een stijl die in 1843 is ontstaan toen Henri's voorvader Johan-Joseph Krug zijn eerste Krug maakte.

De Champagne van het huis Krug onderscheidt zich door het gebruik van speciale druiven, de zeer lange rijpingsperiode (van zes tot acht jaar) en het rijpingsproces. Krug is het enige champagnehuis dat al zijn champagne laat rijpen in kleine, eikenhouten vaten.

Henri Krug, de vijfde generatie van het Huis van Krug, heeft zich vier decennia lang, net als de vier generaties voor hem, met hart en ziel ingezet om de kenmerkende stijl van Krug te behouden en voort te zetten. Als eindverantwoordelijke is Henri Krug betrokken geweest bij de creatie van veertig Krug Grande Cuvées en negentien Krug Vintages. Daarnaast introduceerde hij de eerste Krug Rosé en besloot hij de Krug Clos du Mesnil te produceren, een zeldzaam en kostbaar 'juweel'.

Inmiddels heeft Henri zich, samen met zijn broer Rémi, voorgenomen de Krug-filosofie en -vaardigheden zo soepel mogelijk door te geven aan de zesde generatie Krug's. Zijn zoon Olivier en Rémi's dochter Caroline zijn al begonnen met het leren, trainen, proeven en werken voor Krug over de hele wereld, om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen waarmee ze in de toekomst voor Krug van maximale toegevoegde waarde zijn. Zij kunnen een lange traditie in ere houden: behalve in de beginjaren, net na het ontstaan van het Huis van Krug, zijn er altijd minimaal twee (soms drie) generaties Krug in de proefruimte aanwezig geweest bij de productie van een Cuvée.

Henri's stille droom is de records te verbreken van zijn grootvader Joseph en zijn vader Paul, die respectievelijk 65 jaar en 62 jaar betrokken zijn geweest bij Krug.