Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 27 februari 2003
Voortgang aanleg westelijke ontsluitingsweg en oostelijke randweg Denekamp

Ter verbetering van de verkeersstructuur in het dorp Denekamp zijn de aanleg van de westelijke wijkontsluitingsweg en de oostelijke randweg in uitvoering. Met name vanuit Oldenzaal zijn de werkzaamheden al goed te zien.
De westelijke wijkontsluitingsweg is grotendeels al aangelegd en deze zal waarschijnlijk eind mei a.s. voor het verkeer open worden gesteld. Een beplantingsplan is in voorbereiding en zal deel gaan uitmaken van het project Entante Florale waarover u recentelijk in de krant heeft kunnen lezen.

Voor beide wegen is de aanleg van de rotonde in de Oldenzaalsestraat van groot belang. Momenteel liggen de werkzaamheden vanwege de weersomstandigheden stil. Tot de grondwerkzaamheden behoort ook het verleggen van kabels en leidingen. Om de energievoorziening in Denekamp niet te verstoren moeten eerst de nieuwe kabels worden gelegd, waarna de oude kunnen worden opgeruimd. Bijna alle energievoorzieningen komen vanuit de richting Oldenzaal dus er moeten nogal wat leidingen verlegd worden. Voor de helft van de nieuwe rotonde is het grondwerk inmiddels gereed (zie foto). Volgens planning zal de rotonde omstreeks half mei a.s. gereed zijn en volledig voor het verkeer worden opengesteld.

Begin februari is de firma Temmink uit Oldenzaal gestart met het grondwerk voor de oostelijke randweg en wel het gedeelte van de rotonde in de Oldenzaalsestraat tot aan de Oude Dijk. Begin maart a.s. zal begonnen worden met de aanleg van de tunnels in de Oude Dijk en de Berghummerstraat. Volgens planning zullen deze tunnels net voor de bouwvakvakantie 2003 gereed zijn.
De bestratingswerkzaamheden voor de randweg tussen de Oldenzaalsestraat en de Nordhornsestraat zullen in april a.s. worden aanbesteed.
De gemeente is nog met 2 grondeigenaren in bespreking over de aankoop van een stuk grond voor deze randweg.

Zoals u wellicht weet zal de Profronde Nederland ook dit jaar weer de gemeente Dinkelland aandoen.
Op 21 augustus a.s. fungeert Denekamp als finishplaats voor de ochtendetappe en aansluitend de tijdrit. Om te voorkomen dat de rotonde in de Oldenzaalsestraat een obstakel voor de wielrenners vormt, worden op de rotonde voorzieningen getroffen om de veiligheid van de renners niet in gevaar te brengen. De renners zullen dwars over de rotonde gaan. De vaste verkeersgeleiders op de Oldenzaalsestraat zullen na dit wielerevenement geplaatst worden. Zodra de vorderingen dat wenselijk maken zullen wij u over de voortgang informeren.
GEMEENTEHUIS GESLOTEN

Het gemeentehuis te Denekamp en de werklocaties Ootmarsum, Weerselo en de werklocatie Ootmarsumsesstraat 4A te Denekamp zijn op maandag 3 maart (Rosenmontag) de gehele dag gesloten.
De sluiting geldt ook voor de werven in Denekamp, Ootmarsum en Er is dan ook geen telefonische bereikbaarheid. GESCHEIDEN LUIERAFVALINZAMELINH IN DE GEMEENTE DINKELLAND

Door onderzoekers is geconstateerd dat kinderen zo'n 5000 luiers gebruiken tot ze zindelijk zijn. Voor een gezin met een of twee kleine kinderen betekent dat ongeveer de helft van het afval uit luiers bestaat. Het idee is afkomstig van de fa. Knowaste in Arnhem, dat de gebruikte papieren luiers weet om te zetten in papierpulp en plastic. Het overgebleven slib wordt vergist tot compost, waarbij energie vrijkomt, en de urine in het afvalwater wordt biologisch afgebroken. De afvalluiers worden dus compleet hergebruikt en dat scheelt enorm op de afvalberg.

Enkele andere belangrijke besparingen zijn:

Minder water
Bij het verwerken van hout tot papierpulp worden grote hoeveelheden water gebruikt. Het papier in luier- en incontinentieafval kan met relatief weinig water opnieuw worden gepulpt. Per ton wordt op deze manier 8.770 liter water bespaard.

Minder energieverbruik
Een huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks 2.800 kuub aardgas. Knowaste bespaart circa 145 kuub aardgas per ton incontinentieafval. Op deze manier kan een hoeveelheid energie worden bespaard die gelijk is aan een dorp met 10.000 inwoners.

Minder bomen
Voor de productie van 1.000 kilogram papier worden gemiddeld 17 bomen gebruikt. Knowaste verwerkt 10.000 kg afval per uur waaruit ruim 2.000 kilogram papier wordt teruggewonnen. Hieruit blijkt dat er 35 bomen per uur blijven staan door het recyclen van luier- en incontinentieafval.

Vanaf 2 september tot en met 2 december heeft er een proef gedraaid, die volledig gesubsidieerd werd door de provincie Overijssel. De proef hield in dat ouders/verzorgers van kinderen hun luierafval konden brengen naar het kinderdagverblijf Nijntje Pluis in Denekamp. Er zijn aanzienlijke hoeveelheden luierafval ingezameld. Reden genoeg om het projekt voort te zetten. Het college van de gemeente Dinkelland heeft dan ook besloten om het projekt te continueren en uit te breiden. Dit betekent dat een ieder het luierafval kan brengen naar een van de volgende kinderdagverblijven in de gemeente Dinkelland.

Kinderdagverblijf Nijntje Pluis Denekamp Kinderdagverblijf Nijntje Pluis Weerselo
Brandlichterweg 57 Raadhuisstraat 6
7591 AP Denekamp 7595 AL Weerselo

Kinderdagverblijf Nijntje Pluis Ootmarsum Kinderdagverblijf De Regenboog
Smithuisstraat 39 Anemoonstraat 3
7631 GE Ootmarsum 7591 CH Denekamp

Vanaf 1 maart 2003 zal het kinderdagverblijf Calimero te Rossum ook deelnemen aan het projekt gescheiden luierafvalinzameling.

Kinderdagverblijf Calimero
Grotestraat 24
7596 KE ROSSUM

De luiers kunnen gebracht worden tijdens de openingsuren van het kinderdagverblijf.

Voor het inzamelen van de luiers zijn speciale afvalzakken ontwikkeld. Alle soorten babyluiers en babydoekjes mogen in de zakken. GEEN verpakkingen van luiers of andere plastic of papierproducten. Is de zak vol, legt u er een dubbele knoop in; er zitten flappen aan de zak om het dichtknopen makkelijker te maken. De zak ruikt op deze manier ook niet.
De zakken zijn op rolletjes van 10 stuks te koop voor 0,50 per rol. De rolletjes zijn te koop bij de genoemde kinderdagverblijven en bij de volgende verkooppunten:


* Denekamp: DA Drogisterij Benneker, Eurowerft 16, Denekamp
* Ootmarsum: DA Drogisterij Heupink, Grotestraat 16, Ootmarsum
* Weerselo: Tijhuis Drogisterij, Bisschopstraat 39, Weerselo
Wij rekenen op uw hulp want: zonder u valt er niets te recyclen. Commissie voor de Bezwaarschriften

Donderdag 6 maart 2003, aanvang 19.45 uur, kamer 1 van de commissie bezwaarschriften in het gemeentehuis Denekamp.
Secretaris is mevrouw M. Blankert

De agenda luidt als volgt:

1. (19.45 uur) bezwaarschrift van 2 januari 2003 van Morsink architecten in bouwmanagement namens de heer Kamphuis tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 23 november 2002, inhoudende de weigering van een bouwvergunning voor het bouwen van een bijgebouw op het perceel Van Dieststraat 6 te Ootmarsum;

2. (20.30 uur) bezwaarschrift van 6 januari 2003 van de heer B.G.P. Pleijhuis tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 25 november 2002, inhoudende het verlenen van een vergunning voor de bouw van autowasboxen aan de Nordhornsestraat 138 te Denekamp.
Inlichtingen: bij de secretaris, mevrouw M. Blankert, telefoon: 854188, gemeentehuis Denekamp.
RUIMTELIJKE ORDENING:
Voorbereidingsbesluit
In zijn vergadering van 13 februari heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor:
* het perceel kadastraal bekend gemeente Denekamp, sectie M, nr. 487 en plaatselijk bekend Westenveldweg te Tilligte, om de bouw van een antennemast voor mobiele telefonie mogelijk te maken.
* het perceel kadastraal bekend gemeente Ootmarsum, sectie C, nr. 196 en plaatselijk bekend Denekamperstraat 45 te Ootmarsum ten behoeve van ondermeer de realisatie van een bedrijfspand van een ter plaatse gevestigd hoveniersbedrijf/tuinscentrum.
* het perceel kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie P, nr. 835 en plaatselijk bekend Voortmorsstraat (ongenummerd) te Weerselo ten behoeve van de bouw van een dubbele woning.

De besluiten van de gemeenteraad treden in werking op 28 februari 2003 en liggen met ingang van deze datum ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke- en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen de besluiten bezwaar worden aangetekend. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na datum publicatie te zijn ingediend bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Inspraakprocedure voorgenomen vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan Garagebedrijf Krabbe aan de Bornsestraat 16-18 te Weerselo met betrekking tot een uitbreiding van het bedrijf met een tankshop waarin autobranche verwante artikelen en overige artikelen gebruikelijk voor een dergelijke gelegenheid zullen worden verkocht. Op grond van artikel 6a van de wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 28 februari 2003 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning
zijn ingekomen:


* Kapelaan Weijsstraat 9 in Denekamp: uitbreiding woning;
* Havezatheweg 6 in Rossum: bouwen werktuigenberging;
* Postweg 15 in Saasveld: bouw woning en garage;
* De Hersmole 35 in Rossum: plaatsen dakkapel;
* Oldenzaalsestraat 40a in Denekamp: wijzigen gevel van de Edah;
* Rosenssteeg 3 in Weerselo: bouwen van een kas;
* Oldenzaalsedijk 6 in Deurningen: gewijzigd uitvoeren van nieuwbouw woning en verbouwen garage/berging;

* Frensdorferweg 26 in Lattrop- Breklenkamp: bouwen werktuigenschuur en

* Voltaweg (Kad. P.15-15) in Denekamp: bouwen bedrijfshal.
Rectificatie:
van een ingekomen bouwaanvraag. In de voorlichtingspagina van 20 februari j.l. stond de bouwaanvrage voor het verbouwen en uitbreiden van een woonhuis op het perceel: Villapark 18 in Ootmarsum: dit moet zijn: Villapark 16 in Ootmarsum: verbouwen en uitbreiden woonhuis;

De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

WELSTAND
Als onderdeel van de procedure voor bouwvergunningaanvragen worden plannen voor advies voorgelegd aan het adviesorgaan voor de welstand. Daarbij wordt beoordeeld of de plannen
voldoen aan redelijke eisen van welstand. Per 1 januari 2003 is de gewijzigde Woningwet in werking getreden. Als onderdeel van het in deze wet genoemde objectiever welstandsbeleid
zijn de vergadering van de welstandscommissie per 1 januari 2003 openbaar.

In de gemeente Dinkelland is als adviesorgaan voor de welstand aangewezen Het Oversticht te Zwolle.
De gemeente Dinkelland is ingedeeld bij de gemeenten Tubbergen, Losser en Oldenzaal.
De vergaderingen van de welstandscommissie zullen bij toerbeurt in een van de vier gemeenten plaatsvinden.
Op 27 februari 2003 om 15.30 uur vergadert de welstandscommissie in het voormalig gemeentehuis te Weerselo. De vergaderruimte is bekend bij de receptie. De agenda van deze commissievergadering ligt met ingang van 25 februari 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Verleende bouwvergunning en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor het volgende bouwplan:


* Zandhaarweg 30 in Weerselo: bouwen bedrijfspand ( 21-02-03);
* S. vd. Oyehof 42 in Ootmarsum: bouwen carport en verbouwen carport tot berging( 28-02-3);

* Zicht 18 in Denekamp: bouwen woonhuis met garage( 28-02-3);;
* het Wilmink 9 in Weerselo: uitbreiden woonhuis( 28-02-3);;
* Denekamperstraat 15 in Ootmarsum: bouwen nood-uitgang en trappen( 28-02-3);;

* Ootmarsumsestraat 87 in Tilligte: bouwen tanklokaal( 28-02-3);;
* Laagsestraat 3 in Ootmarsum: uitbreiden woonhuis en
* Molenstraat 61 en 63 (t.v.v. Nieuwe Almelosestraat 10 - 12) in Ootmarsum: bouwen van twee woningen( 28-02-3).

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

Tegen voornoemde besluiten kunt u met ingang van tussen haakjes vermelde data op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken een bezwaarschrift in dienen.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland Postbus 11, 7590 AA Denekamp. WET MILIEUBEHEER
Terinzagelegging ontwerp-besluiten
Weerselo ligt vanaf 28 februari 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na
telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende twee weken ter inzage het ontwerpbesluit tot het intrekken van de vergunning van:


* A.B.A. te Braak, Hilbertweg 14, Weerselo: vergunning van 10 juni 1980 voor een veehouderij

Bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder tot en met 14 maart 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen. Terinzagelegging besluiten
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 28 februari 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, gedurende zes weken ter inzage het besluit tot het wijzigen van de milieuvergunning van:


* Maatschap Van der Ham-Bruns, Spiekweg 16 te Lattrop. Aan de bestaande vergunning d.d. 20 november 2001, nr. 20187 worden voorschriften verbonden voor de opslag van dieselolie en de afleverpomp.
Beroep tegen dit besluit kan tot en met 11 april 2003 worden ingesteld door:
eveneens tot en met 11 april 2003 worden gericht aan de Voorzitter van besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* De heer R. Damhuis, Ambachtstraat 8 te Denekamp: het van toepassing worden van het Besluit Bouw- en houtbedrijven op het stucadoorsbedrijf. Binnen de inrichting vindt de opslag van stucadoorsmaterialen plaats en er is een kleine showroom.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze melding kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

Tevens ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* de heer G.A.M. Tenniglo, Steenmatenweg 9 te Agelo in verband met het bouwen van een werktuigenberging.

Deze uitbreiding is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 2 mei 2000, nr. 00/07 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen uitbreiding voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze uitbreiding geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 4 april 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

STEMMEN IN EEN VOOR MINDER-VALIDE KIEZERS INGERICHT STEMBUREAU

De burgemeester van Mr. F.P.M. Willeme maakt bekend, dat voor de verkiezing van de leden van provinciale staten op dinsdag 11 maart 2003 onderstaande stemlokalen op zodanige wijze zullen zijn ingericht, dat voor minder-valide kiezers de mogelijkheid bestaat daar zelfstandig hun stem uit te brengen.

NUMMER

AANDUIDING STEMDISTRICT

ADRES STEMDISTRICT

1

Gemeentehuis Dinkelland Burgemeester Hoogklimmerstr 2 Denekamp

2

OBS Dr. M.L. Kingschool Clemastisstraat 39 Denekamp

3

VVTO Berghumerstraat 15 Denekamp

4

Kantine Openbare Werken Hanzeweg 2 Denekamp

5

RK Willibrordschool Johanninksweg 4 Noord Deurningen

6

Gasterij de Smid Dorpsstraat 30 Lattrop

7

Cafe Haamberg Ootmarsumsestraat 128 Tilligte

8

Cafe Groot Agelo Weerselosestraat 20 Agelo

9

Bejaarden Centrum St Jozef de Aanleg 2 Weerselo

10

't Trefpunt Legtenbergerstraat 6 Weerselo

11

Cafe Bruins Gravenallee 2 Saasveld

12

Bibliotheek Rossum Thijplein 8 Rossum

13

RK Basisschool Willibrordus Kerkweg 1 Deurningen

14

Radboudzaal Oostwal 14 Ootmarsum

15

Sporthal de Schalm Wildehof 4 Ootmarsum

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541 - 854314 of 854317.


* Het houden van een braderie, dorpsfeest en kleiduivenschieten op 13 juli 2003 van 10.00 uur tot 21.00 uur door Lattrop en Breklenkamp pakt oet.


* Het houden van circusvoorstellingen in de gemeente Dinkelland door Circus Holiday Moscow.


* Stichting jeugdwerk Deurningen voor het houden van verschillende activiteiten op Koninginnedag 30 april 2003 te Deurningen van 10.00 tot 14.00 uur.


* Scouting Margaretha Sinclair voor het houden van een verkoopactie op zaterdag 12 april 2003.


* Motor Club Lattrop voor het houden van een motorcross op 30 maart 2003, 12 oktober 2003 en 2 november 2003 van 10.00 uur tot 17.00 uur.


* Schietvereniging Deurningen '75 voor het houden van vogelschietwedstrijden op 30 april 2003 van 12.00 uur tot 21.00 uur te Deurningen.

* het houden van een collecte in de kern Deurningen in de periode van 12 t/m 18 mei 2003 ten behoeve van de E.H.B.O. vereniging, afdeling Deurningen.


* het houden van een loterij op 1 juni 2003 in een tent op een terrein aan de Brandlichterweg te Denekamp georganiseerd door de Ponyclub "de Kanaalruiters".


* het houden van een carnavalsfeest op zaterdag 1 maart 2003 van 15.00 tot 21.00 uur nabij café de Grens te Ootmarsum. bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.