Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-02-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Winkeldievegges aangehouden

ZEIST- Op maandagmiddag tussen 16.10 en 16.30 uur hebben een 20-jarige en 17-jarige vrouw uit Zeist goederen gestolen in een winkel aan de 1e Hogeweg.

De twee dames hadden die middag een paar schoenen uit de winkel weggenomen en wilden vervolgens de winkel verlaten zonder deze af te rekenen. Bij de uitgang werden zij echter aangesproken door een beveiligingsmedewerker en deze waarschuwde tevens de politie. De vrouwen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij fouillering kwamen tevens een aantal make-up artikelen uit een tas tevoorschijn, die vermoedelijk zijn weggenomen uit een andere winkel. Beide dames zijn ingesloten voor verder verhoor.

Hennepkwekerij aangetroffen

ZEIST- In een pand aan de Dijnselweg werd op maandagmorgen omstreeks 10.00 uur een hennepplantage aangetroffen. In totaal stonden er 46 plantjes in de kelder van het pand, de plantjes waren bijna oogstrijp. Zowel de planten als de apparatuur zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbreker aangehouden op heterdaad

ZEIST- Op de Boskant heeft de politie op maandagavond omstreeks 18.40 uur een 18-jarige man uit Zeist aangehouden voor woninginbraak.

Door een getuige was gezien dat er een man via het dakraam de woning uitkwam en vervolgens het platdak opliep.Toen agenten niemand in de woning aantroffen, zijn zij het dak opgegaan. Daar troffen zij onder een richel de 18-jarige verdachte aan, die zich probeerde te verstoppen voor de agenten. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is ingesloten voor verder verhoor.