Nieuwsbericht

maandag, 24 januari 2003, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Politie en brandweer op zoek naar bestuurder
Alkmaar, 23 februari 2003.
Zondagavond zijn politie en brandweer op zoek geweest naar de bestuurder van een personenauto die in een sloot werd aangetroffen naast de Rijksweg A9 ter hoogte van het Kooimeerplein. Vermoedelijk is de bestuurder, een 40-jarige man uit Zuid-Scharwoude, door een te hoge snelheid de macht over het stuur kwijt geraakt. Hierdoor botste hij tegen een paal, reed van het taluud en kwam op zijn kop in een sloot terecht. Omdat niet bekend was waar de bestuurder was gebleven werd door de brandweer gedregd in de sloot. Daar werd niemand aangetroffen. Ook bij hem thuis werd hij niet aangetroffen. In de nacht van zondag op maandag meldde hij zich op het politiebureau in Alkmaar. Daar is hij verhoord. De man bleek aan zijn hoofd gewond te zijn. De auto was total-loss.

Man aangehouden na het belediging van agenten
Alkmaar, zondag 23 februari 2003.
Zondagavond werd een 30-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Ritsevoort. Kort daarvoor hadden surveillerende agenten de man zien rijden in zijn auto over het Zevenhuizen. Daarbij reed hij bijna tegen twee fietsers aan. De agenten wilden de man controleren op het eventuele gebruik van alcohol. Toen hem dat werd medegedeeld uitte hij een aantal grove beledigingen in de richting van beide agenten. Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
Bergen, maandag 24 februari 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd een 26-jarige bestuurder van een bromfiets uit Alkmaar aangehouden op de Bergerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 575 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het hoge alcoholpercentage werd, ondanks het feit dat hij een bromfiets bestuurde, zijn rijbewijs ingevorderd.

Kort daarop werd een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Laat in Alkmaar. Ook hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies 590 ug/l. Ook voor deze bestuurder betekende dit dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Computers gestolen
Alkmaar, maandag 24 februari 2003
In het afgelopen weekend is ingebroken in een kantoorpand aan het Hof van Sonoy. Men kwam in het pand door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit het bedrijf werden een tweetal computers, een monitor, een scanner en een printer weggenomen. Ook bleken twee schilderijen te zijn verdwenen.

NOORDKOP

Snelle autobestuurder moet rijbewijs inleveren
Middenmeer, zondag 23 februari 2003.
Zondagmiddag zagen surveillerende agenten een 34-jarige man uit Hoorn als bestuurder van een auto rijden over de Schagerweg. De rijstijl van de man viel de agenten op. Hij reed namelijk met hoge snelheid over genoemde weg. Terplaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De verdachte reed 134 km/u. Deze snelheidsovertreding werd vastgelegd middels een videoauto. Omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/u overschreed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal auto
Schagen, maandag 24 februari 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto gestolen vanaf de Kwartelhof. De eigenaar had zijn auto daar kort na middernacht geparkeerd maar vanmorgen bleek de auto te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Toyota, type Corrola. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken DD-SV-97.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontroles
Wognum, zondag 23 februari 2003.
Op zondagavond omstreeks 22.50 uur werd een 28-jarige man uit Zwaag gecontroleerd in een personenauto op de Hoornseweg te Wognum. Bij controle bleek de man 315 ugl alcohol in azijn adem te hebben. Dat is ruim meer, dan de toegestane 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. Hoorn, maandag 24 februari 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 00.35 uur werd een 31-jarige vrouw uit Zwaag gecontroleerd op het Keern te Hoorn. De automobiliste bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 295 ugl. Juist een paar slokken teveel. Overigens was de vrouw op 1 februari ook al gecontroleerd. Toen blies zij 345 ugl. Bovendien bleek de vrouw niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort. De vrouw kreeg voor beid feiten een proces-verbaal.

Inbraak in drogisterij
Medemblik, maandag 24 februari 2003.
Op maandagmorgen, omstreeks 04.20 uur, werd er ingebroken in een drogisterij aan de Nieuwstraat te Medemblik. De daders kwamen binnen door de ruit van de toegangsdeur in te slaan. Uit de winkel werden luxere merken parfum, eau de toilettes en after shaves weggenomen. Getuigen hebben gezien dat de inbraak werd gepleegd door drie mannen.

Diefstal uit brandweerwagen
Hoorn, maandag 24 februari 2003.
Afgelopen weekend, tussen vrijdag 16.00 uur en maandag 08.30 uur werd er ingebroken in de uitrukpost van de brandweer aan de Geldelozeweg te Hoorn. De daders kwamen binnen door een ruitje van een roldeur in te trappen. Uit de brandweerwagen die in de uitrukpost geparkeerd stond werden een slijpschijf en een kettingzaag ontvreemd.