PERSBERICHT - 2003-01-24
RETOUR ARCHIEF PERSBERICHTEN

Vooraankondiging persconferentie Maison de la France

Maison de la France organiseert in samenwerking met het Comité Régional du Tourisme van de regio Centre een persbijeenkomst op 20 februari. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze avond, die wordt gehouden in Maison Descartes aan de Vijzelstraat in Amsterdam.

Het programma ziet er als volgt uit:

17:00 uur ontvangst
17:30 uur presentatie van CRT Centre
18:00 uur wijnproeverij waarbij lokale hapjes uit de streek geserveerd worden
19:30 uur einde van de persbijeenkomst

Het regionale VVV-kantoor wil u graag informeren over de volgende zaken:

Fietsroutes
Er wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan maar liefst 200 kilometer nieuwe fietsroutes. Tien verschillende routes, varierend van 10 tot 40 km lang, leiden de fietser rondom de rivier de Loire langs de mooiste kastelen van de streek, waaronder Chambord en Cheverny.

Villes & Cités de Charactère
De regio Centre is een regio met steden van karakter. Amboise, Blois, Bourges, Chertres, Orléans en Tours zijn zes heel verschillende plaatsen, maar wel allemaal rijk aan historische schatten, een fraaie omgeving en een levendig evenementenprogramma. De zes steden zijn terug te vinden in de nieuwe brochure "Villes & Cités de Charactère" die is uitgegeven door het CRT Centre.

De wijnroutes
Deze streek produceert jaarlijks bekende wijnen zoals de Chinon, Sancerre, de Vouvray, de Bourgueil. Een uitgestippelde route voert langs deze bekende wijngaarden.

Binnenkort ontvangt u van ons een officiële uitnodiging, maar we vernemen nu vast graag van u of u interesse heeft om bij deze persbijeenkomst aanwezig te zijn. U kunt uw reactie sturen naar pers@fransverkeersbureau.nl. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor meer informatie over deze presentatie of andere vragen.

Graag tot ziens op 20 februari!

Met vriendelijke groet,
namens de persafdeling

Diana Klinkenberg en Floortje Meinen
Maison de la France Pays Bas
Prinsengracht 670, 1017 KX Amsterdam
tel. direct: 0031 (0)20-53 53 012 (