Belgacom

Belgacom Carrier & Wholesale divisie houdt goed stand in 2002 - Opening POP in Barcelona en 'peering point' in Singapore

20/02/2003

De Carrier afdeling van Belgacom die netwerkcapaciteit aanbiedt aan nationale en internationale operatoren heeft goed standgehouden in 2002, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden op de internationale telecommarkt.
Dit zei Bridget Cosgrave, President van de Carrier & Wholesale Business Unit, op een persontmoeting in Cannes tijdens het "3rd GSM World Congress".

Door een strikt kredietbeleid heeft de divisie geen schade ondervonden van het groeiend aantal faillissementen in de sector. Voornaamste succes in 2002 was de doorbraak van de Belgacom Carrier & Wholesale divisie op de mobiele markt. Zo sloot de divisie 21 contracten met mobiele operatoren, zowel voor voice als data verkeer. Bovendien kondigt de divisie aan dat het een nieuwe POP opent in Barcelona en een nieuw 'peering point' in Singapore.

Nieuwe POP in Barcelona

De nieuwe POP in Barcelona die actief is sinds eind januari 2003, betekent een uitbreiding van het internationale netwerk van Belgacom. Net als de verschillende City Rings die Belgacom recent opende in verschillende Europese steden, gaat deze POP voort op het principe van de dubbele beveiliging: het is, naast de POP in Madrid, een tweede interconnectiepunt in Spanje waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk wordt vergroot. Dit brengt het totaal aantal POPs in het Middellandse zeegebied op 5 (Barcelona, Madrid, Lissabon, Milaan en Rome).
POP's voorzien connectiviteit met het Belgacom-netwerk voor telecomoperatoren (voicetransit) en dienen om grote klanten met internationale data-activiteiten aan te sluiten. Met deze nieuwe POP komt het totaal aantal op 47 wereldwijd (inclusief City Rings).

Nieuw Peering Point in Singapore

Een neutraal GRX 'peering point' is opgezet in Singapore.

GRX operatoren die zijn aangesloten op een 'peering point' (een IP switch) kunnen er onder elkaar GPRS roamingverkeer uitwisselen. Er bestond reeds een GRX 'peering point' in Amsterdam. Het nieuwe 'peering point' dient voor het transport van al het GPRS roamingverkeer in Azië en zal de gebruikelijke vertraging tussen Azië en Europa vermijden door Aziatisch verkeer in Azië te houden. Bij de implementatie heeft Belgacom de leiding: het staat in voor het ontwerp van de technische basisarchitectuur. Aldus toont Belgacom aan dat zij de nodige ervaring en expertise heeft om dergelijke projecten te leiden en een toonaangevende rol te spelen.