Ingezonden persbericht


Jubilerende bedrijf laat vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte meefeesten

Mandemakers Keukens nieuwe structureel sponsor van Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - Dinsdag 18 februari is een structureel sponsorschapcontract getekend tussen Mandemakers Keukens en Villa Pardoes. Iedereen die in 2003, het jaar dat Mandemakers Keukens 25 jaar bestaat, een keuken koopt wordt voor een periode van drie jaar particulier donateur van Villa Pardoes. De ondertekening door de heer Ben Mandemakers (eigenaar Mandemakers Keukens) en mevrouw Marian Eberson (Directeur Fondswerving Villa Pardoes) vond plaats in het bijzijn van ambassadrice Mariska van Kolck in het pand van Managementconsultants BMVS te Zaltbommel.

Mandemakers Keukens kiest Villa Pardoes
In de afgelopen 25 jaar is Mandemakers Keukens uitgegroeid tot een bekend begrip in Nederland. De van oudsher Kaatsheuvelse onderneming kent inmiddels 5 vestigingen, verspreid over heel het land. Oprichter en eigenaar Ben Mandemakers is nog de steeds de drijvende kracht achter het bedrijf. Het was ook zijn beslissing om Villa Pardoes op deze wijze te ondersteunen. "Zo'n 25 jaar geleden opende ik mijn eerste keukenzaak in Kaatsheuvel. Dat jubileum moet natuurlijk groots gevierd worden. Mijn klanten profiteren hiervan door vele acties, mijn medewerkers worden in het zonnetje gezet, maar toch vond ik dat nog niet voldoende. Naast keukenman ben ik ook een echte familieman. Als vader van drie kinderen weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om er even tussenuit te kunnen met het gezin. Daarom heb ik besloten Villa Pardoes te sponsoren. Het is een initiatief dat ik een zeer warm hart toedraag. Ik hoop dan ook oprecht dat onze actie nog veel mensen zal inspireren Villa Pardoes te ondersteunen."

Villa Pardoes wordt door Mandemakers niet alleen drie jaar lang financieel ondersteund. In het jubileumjaar 2003 wordt voor zover mogelijk in alle landelijke communicatie aandacht besteed aan het goede doel. Zowel rondom de winkels zelf als in de advertentiecampagne. Marian Eberson, Directeur Fondswerving Villa Pardoes: "Alleen daarmee al helpt Mandemakers Keukens ons een gigantische stap verder. Als jong doel zijn we bij een relatief grote groep in Nederland nog niet uitgebreid bekend. De intensieve reclamecampagne die rondom het jubileum van Mandemakers wordt gevoerd, gaat ons zeker ook aan veel nieuwe particuliere donateurs helpen. Zoveel mensen kennen gezinnen in dit soort omstandigheden uit hun directe omgeving. Die gun je toch de vakantie van hun leven".

Mariska van Kolck
De start van de structurele samenwerking was feestelijk aangekleed door de aanwezigheid van Pardoes en de ambassadrice van Villa Pardoes, Mariska van Kolck. Mariska van Kolck: "Deze bijdrage draagt een aanzienlijk steentje bij tot de realisatie van de doelstelling van Villa Pardoes: kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun ouders, broertjes en zusjes een unieke en onvergetelijke vakantie bezorgen. Een week vakantie vieren in een omgeving die in alle opzichten is aangepast aan de beperkingen waarmee gezinnen in een dergelijke situatie te maken krijgen. We vinden het dan ook fantastisch dat Mandemakers Keukens in financiële zin, maar ook door gerichte acties in de toekomst Villa Pardoes ondersteunt."

Vakantieverblijf
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds ruim twee jaar gratis van een week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Van glijbaan tot zandbak, van whirlpools tot computerruimte. Zowel de algemene ruimten als de vakantiehuisjes zijn comfortabel en praktisch ingericht, zodat ook kinderen in een rolstoel zich ongehinderd kunnen voortbewegen. Daarnaast biedt Villa Pardoes gratis toegang tot alle grote attractieparken in Brabant (Land van Ooit, Beekse Bergen, Autotron, Efteling en Toverland) en openen ook vele andere faciliteiten gratis hun deuren voor de gasten. De gangbare vakantieadressen betekenen vaak -zowel voor de ouders als het zieke kind- een belasting, omdat de omgeving niet is voorbereid op de ziekte en de consequenties daarvan. Met ziekenhuizen, therapeuten en medici in de omgeving van Villa Pardoes zijn afspraken gemaakt, zodat medische hulp -indien nodig- snel bereikbaar is.

Fondsen

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 1.800,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men donateur van Villa Pardoes worden. De donateur ontvangt dan tweemaal per jaar de nieuwsbrief 'Villa Pardoes Nieuws' met daarin de laatste ontwikkelingen. Ook een eigen inzamelingsactie met de straat, vereniging of vriendengroep of bij bijvoorbeeld bedrijfsopeningen, jubilea e.d. wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties kunt u contact opnemen met 0900-9321 (E 0,25 per minuut). Een eventuele eenmalige bijdrage kan men storten op rekening 55.90.90.900 van de ABN AMRO bank te Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel, 19 februari 2003
Noot voor de redactie,