Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-02-2003
Persberichten district Kerkrade (HP 12.30 uur) Maandag 10 februari 2003

Vaals, rijden onder invloed.

De politie heeft maandagmorgen 10 februari 2003 tegen een 40 jarige inwoner van het Belgische Gemmenich proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Omstreeks 03.25 uur trof een politiepatrouille op de parkeerplaats van het Koningin Julianaplein te Vaals een auto met draaiende motor en brandende verlichting aan. Bij de daarop volgende controle werd de bestuurder slapend achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Slechts met de grootste moeite kon deze wakker gemaakt worden. Hij bleek behoorlijk wat alcoholhoudende drank genuttigd te hebben. Voor een verder controle werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt nadat de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.6 en 1.7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Gemmenich huiswaarts. Zijn auto moest natuurlijk blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod van 8 uur.

Kerkrade, inbraak in bedrijf.

Zondagavond 9 februari 2003 heeft in een bedrijf gevestigd aan de Nievelsteenstraat te Eygelshoven een inbraak plaatsgevonden. Vermoedelijk werd de toegang tot het bedrijf verkregen nadat de toegangspoort van het bedrijf door een personenauto werd ingedrukt. Na het verkrijgen van de toegang werd een container geforceerd waarin een grote hoeveelheid computerharddisks waren opgeslagen. De eigenaar van het bedrijf doet vandaag van de inbraak bij de politie aangifte. Dan pas zal de juiste hoeveelheid gestolen goed bekend worden. De inbraak werd omstreeks 23.40 uur opgemerkt nadat het inbraakalarm van het bedrijf in werking trad. Bij het ter plaatse komen van de politie bleken de inbrekers al vertrokken te zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.

Vaals, openstaande boete.
De politie heeft maandagmorgen 10 februari 2003 een 41 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden die nog een geldboete van bijna 1650 euro aan Justitie had te voldoen. Een taxichauffeur leverde maandagmorgen kort na 01.00 uur een man en een vrouw (geen echtpaar) in Mechelen af na een taxirit vanuit Maastricht. De taxichauffeur die de man niet vertrouwde waarschuwde na de rit de politie. Deze stelde daarop een onderzoek in. Van strafbare feiten bleek niets, maar de man bleek wel nog een geldboete van bijna 1650 euro aan justitie te voldoen te hebben. Bij niet betalen te vervangen door 32 dagen hechtenisstraf. Aangezien de man geen geld had om te betalen werd hij ingesloten. Vandaag zal hij naar een huis van Bewaring worden overgebracht om de vervangende hechtenisstraf te ondergaan.