Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.10 uur

Snelheidsduivel aangehouden

ZEIST- Op de Prinses Irenelaan heeft de politie op maandagmorgen omstreeks 02.15 uur een 25-jarige bestuurder uit Zeist aangehouden omdat hij met zeer hoge snelheid reed.

Agenten zagen de man met een snelheid hoger dan 50 km/u rijden over de Driebergseweg, gaande in de richting van Zeist. Toen agenten de man achtervolgden via de Heideweg, richting de Arnhemsebovenweg/Oranje Nassaulaan reed de man met een snelheid van 95 km/u, waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Door de politie werd een stopteken gegeven aan de bestuurder, maar deze negeerde dit en reed door in de richting van de Jagersingel. De snelheid liep toen al op tot 110 km/u. Op de Graaf Lodewijklaan zagen agenten de auto staan, de man was inmiddels al uitgestapt en kon direct worden aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op zondagmiddag heeft de politie ongeveer drie kwartier een alcoholcontrole gehouden op de Nijendal. In totaal moesten 46 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een Pass, hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.