Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-02-2003
persberichten zaterdag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

VW Passat geliefd bij autokrakers

RODEN - In Roden zijn donderdagnacht 6 bezitters van een Volkswagen Passat de dupe geworden van inbraak in hun autos. In alle gevallen is het portierslot aan de bestuurderskant vernield. Het ging de dader (s) om de radio cd speler. De autos stonden geparkeerd aan het Speenkruid, het Zijpendal, de Oldengaerde, de Raiffeissenlaan, en de Boterbloem.

Alcomobilisten gepakt

Bij alcoholcontroles op diverse locaties in Drenthe zijn vrijdagnacht zes automobilisten gepakt die met meer dan 0,5 promille alcohol achter het stuur zaten.

Er zijn zon 1000 blaasproeven afgenomen.

Een 43 jarige automobilist uit Hoogeveen spande de kroon met bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Hij werd op de N48 bij Zuidwolde aan de kant gezet. s Mans rijbewijs is ingevorderd en omdat hij nog in een periode van rijontzegging zat is zijn auto in beslag genomen.

Ook een 25 jarige automobilist uit Gasteren moet het voorlopig doen zonder zijn rijbewijs. Hij werd op De Wolden in Annen aan de kant gezet met ongeveer 1,5 promille alcohol.

Slooppanden uitgebrand

MEPPEL / ASSEN Bij branden in Meppel en Assen zijn vrijdag twee slooppanden uitgebrand. In Meppel brandde vrijdagmiddag in korte tijd een schuur aan de Vledderstraat geheel uit en in Assen is vrijdagavond een woning aan de Jacob Catslaan in vlammem opgegaan.

Verkeerscontroles

EMMEN - In Emmen zijn vrijdag vier mensen bekeurd wegens het fietsen op de markt.

ROLDE - In Rolde kregen drie fietsers vrijdagavond een bekeuring omdat ze zonder licht fietsten. Een 13 jarige jongen kreeg bovendien een proces verbaal aan zn broek omdat hij een valse naam had opgegeven.

BEILEN - Tijdens de koopavondsurveillance in Beilen kregen vier automobilisten een bekeuring van 40 euro omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. Tien fietsers gingen op de bon omdat ze zonder licht door het Beiler centrum fietsten.

MEPPEL - Tijdens de koopavond in Meppel hebben acht fietsers een bekeuring gekregen wegens het rijden zonder licht. Zes automobilisten kostte de koopavond een bekeuring wegens fout parkeren en 1 automobilist werd bekeurd omdat hij maar 1 kentekenplaat op zijn auto had.

Jeugd vernielt brievenbussen

TYNAARLO - Zeker een zestal jongens van een jaar of 14 uit Tynaarlo kan de komende week bezoek verwachten van de politie. Ze worden verdacht van het plegen van een aantal vernielingen aan brievenbussen, lampen en makelaarsborden. De namen van de jongens zijn de politie door diverse getuigen en benadeelden doorgegeven.

Lastig in de trein

HOOGEVEEN - Op aangeven van personeel van de NS heeft de politie van Hoogeveen vrijdagmiddag drie reizigers uit Groningen en Alkmaar uit de trein gehaald . Het drietal zou zich in de trein hebben misdragen en personeel hebben bedreigd. De heren gedroegen zich ook tijdens hun aanhouding zodanig recalcitrant dat een politiehond twee van hen heeft gebeten. Daarna konden ze zonder problemen worden overgebracht naar het politiebureau. In overleg met de Spoorwegpolitie kregen ze een boete van 46 euro voor het misdragen in de trein. Bovendien moesten ze alsnog een kaartje kopen voor de reis naar Groningen.

Dronken en doorrijden na aanrijding

HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen een 28 jarige bewoner aangehouden omdat hij na het veroorzaken van een aanrijding op de Dubbeldamstraat in zijn woonplaats zou zijn doorgereden. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de man had gedronken. Hij scoorde ongeveer 1,4 promille. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Auto tegen boom

EXLOO - Een 22 jarige automobilist uit Emmen is vrijdagnacht op de Oude Dijk in Exloo met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 20 jarige plaatsgenote die bij hem in de auto zat bleef ongedeerd. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken is in het ziekenhuis een bloedproef van hem genomen.

Oude landbouwtractor gestolen

DIEVER - Een 57 jarige inwoner van Diever is zeer gedupeerd door de diefstal van zijn 42 jaar oude landbouwtractor. De tractor stond onder een kleed op een erf aan de Zuurlanderes in Diever. Het gaat om een rode Volvo. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.